Mısır'da Ölenler İçin Aksaray'da Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Ölenler İçin Aksaray'da Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır\'da Ölenler İçin Aksaray\'da Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır'ın Adeviyye Meydanı'nda yaşanan ve yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından Aksaray'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

28.07.2013 07:04

Mısır'ın Adeviyye Meydanı'nda yaşanan ve yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından Aksaray'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aksaray Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Anadolu Gençlik Dernei tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazında bir konuşma yapan dernek üyesi Yusuf Çekiç, "Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır Ordusu Mısır halkına karşı daha şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviyye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırılmaktadır. Dün itibari ile Rabiatul Reviyye Meydanı'nda yüzün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. 5 bin civarında yaralı vardır. Meydandaki sahra hastanesi yetersiz kalmıştır. Adeviyye Meydanı şehitler ve yaralılar ile dolmuştur. Bu durum bir insanlık suçudur, kabul edilemez bir uygulamadır. Mısır'da yaşanan bu süreç Ortadoğu Projesi'nin işletilmeye çalışılmasıdır. General Sisi ve beraberindeki darbe yönetimi işgalci İsrail'in çıkarlarını gözeterek hareket etmektedirler." dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'da Ölenler İçin Aksaray'da Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement