Muğla'daki Şiddetli Yağışlar - Son Dakika
Yerel

Muğla'daki Şiddetli Yağışlar

Muğla ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlarda 8 bin 500 dekar tarım arazisinin su altında kaldığı ve il genelinde 46 konut, 14 iş yeri ve 2 ahırda maddi hasar oluştuğu bildirildi.

12.01.2012 15:20

Muğla ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlarda 8 bin 500 dekar tarım arazisinin su altında kaldığı ve il genelinde 46 konut, 14 iş yeri ve 2 ahırda maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Muğla ve ilçelerinde 4 gün boyunca aralıklarla etkili olan şiddetli yağış sonrasında başlanan hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kargıcak Çayı'nın taşması sonrasında sel yaşanan Köyceğiz'in ilçe merkezindeki hasar tespit çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Köyceğiz Gölü'nün su seviyesi yükseldiği için sahil kesimlerde hasar tespit çalışması güçlükle yapılıyor. Ula ilçesinde ise hasar tespiti çalışmaları tamamlandı.

AA muhabirinin Muğla Valiliği'nden aldığı bilgiye göre, Muğla il merkezi, Köyceğiz, Fethiye ve Ula ilçelerinde maddi hasara neden olan şiddetli yağışlar sonrasında, 8 bin 500 dekar tarım arazisi su altında kaldı. Ula'da 2 bin dekar meyve ve hububat alanı, Köyceğiz ve köylerinde 6 bin 130 dekar narenciye, nar bahçesi ve domates serasında maddi hasar oluştu.

Şiddetli yağış ve sel nedeniyle 3 bini Köyceğiz'de 7 bin 200'ü Ula'da olmak üzere toplam 10 bin 200 arı kovanı ve 6 sera zarar gördü. İl genelinde 46 konut, 14 iş yeri ve 2 ahırda maddi hasar oluştu.

Yağışlar sonrasında 370 dekar tarım arazisinin sular altında kaldığı Muğla il merkez, Yörükoğlu ve Taşlı köyleri ile Karabağlar Yaylası'nda, su seviyesi düşmediği için hasar tespit çalışmasına bugün başlandı. Sular altında kalan tarım arazilerinde özellikle, hububat ve yem bitkisi ekili olduğu öğrenildi.

Tarım arazilerinde maddi hasar oluşan veya arı kovanları zarar gören çiftçi sayısı ise il genelinde 347. En fazla zararın ise Köyceğiz ilçesine bağlı Hamitköy ve Çandır köylerinde olduğu, bu 2 köyden toplam 190 çiftçinin, zararlarının tazmini için Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurduğu ifade edildi.

-Su altına kalan ürünler, hayvan yemi oldu-

Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda yaşayan ve tarlalarına yem bitkisi eken vatandaşlar, su seviyesi düşmediği için 4 gündür hasar tespit çalışmasına başlanamadığını söyledi. Su altındaki ürünlerin çürüdüğünü anlatan vatandaşlar, suyun çekildiği yerlerdeki lahanaları hayvanlara yem yapacaklarını kaydetti.

Köyceğiz Gölü'nün su seviyesinin yükselmesi nedeniyle evlerine güçlükle ulaşan vatandaşlar, 5 gündür evlerinde elektrik olmadığını, sular çekilmediği için hasar tespitine de başlanamadığını belirttiler.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'daki Şiddetli Yağışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement