Mülteci Çocuklar Bayram Şenliğinde Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Mülteci Çocuklar Bayram Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Mülteci Çocuklar Bayram Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan mülteci çocuklara, Kurban Bayramı münasebetiyle şenlik düzenlendi.

25.09.2015 12:04

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan mülteci çocuklara, Kurban Bayramı münasebetiyle şenlik düzenlendi. Bayram şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesilerinde kalan sığınmacı çocuklara bayram münasebetiyle şenlik düzenlendi. Şenlikte öğrenciler ve yetişkinler tarafından hazırlanan oyunlar oynandı. Müzük eşliğinde sergilenen oyunlarda, hem çocuklar oynadı hem de geceye katılım gösteren çocuklar eğlendi. Çadır kentte gönüllü birimlerden Kadın Meclisi, gençlik heyeti ve çocuk meclisi tarafından hazırlanan programda ilk kez çadır kentteki çocuklar yoğun katılım gösterdi. Çadır kent idaresi tarafından çocukların bayramı daha iyi hissetmesi için düzenlenen program mültecileri çocuklar tarafından beğeni ile izlendi.

Çocukların savaş psikolojisinden uzaklaşmaları yeni eğitim ve öğretim yılına yüksek moralle katılımlarını sağlamak için düzenlenen program, öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi. Öğrenciler, zaman zaman oynanan oyunlara alkış ve ıslık çalarak katılım gösterdi. Düzenlenen programa çadır kent müdürü Hüseyin Ortaç, kamp müdür yardımcısı Bekir Engül, Hasan Öztürk, çadır kent Karakol komutanı Hakan Doğan, birim şefleri yanı sıra çadır kentteki öğrenci ve velileri katılım gösterdi.

Program bitiminde kamp müdürü Hüseyin Ortaç çocuklara yönelik hitaben Arapça kısa bir konuşma yaptı.Ortaç, "Öncelikle Bayramınızı tebrik ediyor hepinizin gözlerinden öpüyorum. İnşallah yakın zamanda ülkenize döner, bizlerde sizleri Suriye'de ziyaret eder orada bayramlaşırız. Hepinize selamlıyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülteci Çocuklar Bayram Şenliğinde Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement