Murat Sesli Ereğli Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Murat Sesli Ereğli Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını Açıkladı

Murat Sesli Ereğli Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını Açıkladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti'den Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim eski belediye başkanı Murat Sesli oldu.Kdz.

02.09.2013 16:46

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti'den Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim eski belediye başkanı Murat Sesli oldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nde 2007 ve 2009 yılları arasında yaklaşık 2 yıl belediye başkanlığı görevi yapan Murat Sesli 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olacağını açıkladı.

SESLİ: "4 YILDIR SEÇİME HAZIRLANIYORUM"

Seçim çalışmalarına 4 yıl önce başladığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Anketlerden kim çıkarsa o aday olur' sözüne güvendiğini söyleyen Sesli, yapılacak anketlerde aday adayları arasında en fazla kendisinin çıkacağına inandığını belirtti. Çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Sesli "7 Eylül 2009 tarihinde başladığım, 1 Eylül 2011 tarihinde bulunduğumuz yerde seçim bürosunu açtığımı, 2 Eylül 2013 tarihinde de resmi olarak seçim çalışmasına başladığımı belirtmek istiyorum. Tesadüfler hep Eylül ayına denk geldi. Tam dört yıldır bu günler için hazırlanıyorum. 2009 yılında da söylemiştim; ben belediye başkanlığına adayım, aday olacağıma da inanıyorum. Tabi ki süreçte önce aday adaylığı sonra adaylık olur. Bende AK Parti'den aday adayı olacağım. 'Adayım' dememin sebebi Ereğli halkına güvenmem. Belki birçok aday adayı arkadaşımız çıkacak. Hepsi sevdiğimiz, saydığımız insanlar. Ben iddia ediyorum ki onların önünde adaylık ipini göğüsleyeceğim. Şu anda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 3 tane seçim otobüsümüz var. Bir tanesi bu gün gezmeye başladı. Ekibimle beraber projeler hazırlıyoruz. Şu anda hem taslak aşamasında olan projelerimiz var hem de maket yapım aşamasında olanlar var" dedi.

"ANKETLERDEN BEN ÇIKMAZSAM, ÖNDE ÇIKAN ADAYI DESTEKLERİM"

Anketlerde bir başka adayın kendisini geçmesi durumunda o adayın arkasında çalışacağını belirten Sesli sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yapılacak anketlerde ben diğer aday adaylarından önde çıkacağımı tahmin ediyorum. Eğer aday adaylığı sürecinde Murat Sesli olarak bu anketlerden çıkamazsam, çıkacak adayın arkasında ekip arkadaşlarımla, büromla, seçim otobüslerimle o arkadaşın arkasında olacağımı belirtmek istiyorum. Anketlerden Murat Sesli çıkıyorsa, Murat Sesli'nin de hakkının yenmemesini istiyorum. 4 senedir çalışıyorum. Her sokakta ekibim hazır. 31 mahallede 550 küsür sokakta çalışmalarımız var. Her mahallenin ve sokağın sorumlusunun belli olduğunu belirtmek istiyorum. 4 senedir boş durmadık çalıştık. Bundan sonrada çalışacağız. Eskiden 12 saat çalışıyorduk, bundan sonra 18 saat çalışacağız."

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin kurulduğu 1885 yılından bu yana görev yapan ve Ereğli'ye hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür eden Sesli, kendisinin yapılanları değil yapılmayanları yapmak için yola çıktığını ifade etti. Sesli ayrıca AK Parti'den aday olduğu takdirde seçimleri alacağına inandığını söyledi.

"ŞU ANDA GÜÇLÜ BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR"

Ereğli Belediyesi'nde şu anda güçlü bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Sesli "Ereğli'de şu ana kadar yapılan anketlerde kim nasıl üzerine anlıyorsa alınsın, şunda Ereğli Belediyesi'nde güçlü bir belediye başkanı var. Kimse bunu inkar edemez. 4 dönemdir seçilen bir belediye başkanı. Demek ki halk bunu istedi ki 20 senedir belediye başkanı. Şu anki belediye başkanına 'artık yeter' diyorum. Bundan sonraki süreçte biz daha başarılı işler yapacağız diye yola çıktık. Şu anki yapılan anketlere göre söylüyorum ya şu anki belediye başkanı görevine devam eder yada biz belediye başkanı oluruz" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandıran Sesli bir gazetecinin hakkında devam eden ve kamuoyunda "Çelik-2" adı verilen davayla ilgili sorusuna şu yanıt verdi: "Benim dava ile ilgili süreçte Başbakanımız beni aday göstermiş. Benimle ilgili bir sıkıntı olsaydı zaten aday göstermezdi. Benim partiyle bir dargınlığım, kırgınlığım yok. Bu süreçte tabi ki Köksal beyin yanına da gideceğiz. Diğer milletvekillerimiz ile de görüşeceğiz. İl başkanımızla, ilçe teşkilatımızla zaten görüşüyoruz."

BAŞKA BİR PARTİDEN ADAYLIK DÜŞÜNCESİ

Sesli "AK Parti sizi aday göstermezse başka partiden aday olur musunuz?" şeklindeki soruyu ise "O durumda ki tavrımız, o gün gelsin konuşuruz. Şu ana kadar öyle bir şey düşünmedim. Çünkü ben hep şunu düşündüm; Başbakanımızın da talimatı var. Sayın Başbakanımıza güveniyoruz. Sayın Başbakanımız 'Anketlerden kim çıkarsa o aday olur' diyorsa; tabi ki ona güveniyoruz. Anketlerden ben çıkmazsam zaten ben aday olmam. 4 sene çalışıp anketlerden çıkmayan bir adamın aday olmaya da hakkı yoktur. Bende gider otururum. Anketlerden kim çıkarsa o arkadaşımla beraber bütün araç ve gereçlerimle görev istemeden onla beraber çalışırım" diyerek yanıt verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Murat Sesli Ereğli Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement