Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki Tekwando Müsabakaları Nefes Kesti - Son Dakika
Yerel

Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki Tekwando Müsabakaları Nefes Kesti

Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu\'ndaki Tekwando Müsabakaları Nefes Kesti

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Yıldızlar ve Ümitler kategorilerinde bay-bayan sporcular arasında gerçekleştirilen Tekirdağ Bölgesi Türkiye Şampiyonası İl Seçmeleri Tekvando müsabakaları, nefes kesti.

28.04.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Yıldızlar ve Ümitler kategorilerinde bay-bayan sporcular arasında gerçekleştirilen Tekirdağ Bölgesi Türkiye Şampiyonası İl Seçmeleri Tekvando müsabakaları, nefes kesti.

Yıldızlar 12 - 14 yaş, Ümitler 15 - 17 yaş arası müsabakalar, Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 11.00'de başlayıp saat 16.00'ya kadar sürdü. Müsabakalara Yıldızlar ve Ümitler dalında çok sayıda sporcunun iştirak etmesi turnuvanın önemini açıkça ortaya koydu. Tekirdağ Tekvando İl Tertip Komitesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Şube Müdürü Abdulkerim Kasap başkanlığında yapılan turnuvaya, sporcuların aileleri ve Muratlılar büyük ilgi gösterdi.

Tekirdağ İl Hakem Kurul Başkanı Milli Hakem Murat Kandil, tekvando sporunun el ve ayakla yapılıp Güney Kore'de gelişen bir ata sporu olduğunu, sporun büyüklere saygı ve küçüklere sevginin yanında ahlak değerlerinin geliştirilmesini hedeflediğini anlattı.

Milli Hakem Kandil, bölgede yapılan ferdi spor dallarında en çok lisanslı sporcuya sahip spor dalının tekvando sporu olduğunu belirtti. Amaçlarının bölgede tekvando sporunu daha da sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Kandil, tekvando sporunda bir DO felsefesi olduğunu, bunun da Türk ahlak ve değerleriyle örtüştüğünü dile getirerek, "Bu nedenle Türkiye'de tekvando sporu ilgi görmektedir. DO felsefesini 'Büyüklere saygı, küçüklere sevgi' olarak açıklayabiliriz. Tekvandocunun elbisesi beyazdır. Bu da temizliği ve saflığı temsil etmektedir. Bu sporda disiplin esastır. Her antrenman bayrak ve hocayı selamlamayla başlar, aynı şekilde de sonlanır" diye konuştu.

Muratlı'da tekvando sporunun daha aktif yapılması için girişimlerinin olduğunu belirten Tekirdağ İl Temsilcisi Ertan Dinç ise, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nun kendilerini her anlamda desteklediğini kaydetti. Dinç; "Kaymakam beyin desteği çalışmalarımızda bize güç veriyor. Bu nedenle mutluyuz. Tekvandonun Muratlı'da teşvik edilmesi için Kaymakamımızın sporculara her türlü malzeme yardımı yapacağının da sözünü aldık" ifadelerini kullandı.

Muratlı'da yapılan turnuvada Tekirdağ merkez ve bağlı ilçelerdeki kulüplerden 60 sporcu ve 10'a yakın antrenörün yanı sıra federasyon tarafından görevlendirilen 5 tane de milli hakemin görev aldığı öğrenildi. Şampiyona, Mili hakemler Yaprak Avcı, Yasemin Dikici, Mustafa Demircioğlu, Uğur Vardar ve Latife Efe'nin yönetiminde gerçekleştirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki Tekwando Müsabakaları Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement