Muş'ta 'Geleceğin Kan Bağışçısı Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 'Geleceğin Kan Bağışçısı Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı

Muş\'ta \'Geleceğin Kan Bağışçısı Projesi\'nin Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Kızılay, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğinde uygulanan ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek’ projesinin tanıtımı yapıldı.

19.11.2015 15:35

Muş'ta Kızılay, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğinde uygulanan 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek' projesinin tanıtımı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay'ı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması, kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi" hakkında bilgilendirme yapıldı. Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenen Şeker, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Yaşar Mümin Bozkurt, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yaparak proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Yaşar Mümin Bozkurt, proje ile kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle güvenli, düzenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Kanın tek kaynağının insan ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik madde olduğunu ifade eden Bozkurt, "Tüm dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ise ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığı ile sağlanmaktadır. Bakanlığımız bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılay'ı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi' yürütmektedir" dedi.

Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker ise, "Biz de bu projemizle kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizde ki gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özelde Muş'ta ve genelde ülkede kan ihtiyacının karşılanması için bu projenin önemini vurgulayan Şeker, "Bu bağlamda projenin amacına ulaşması için siz basın emekçilerine ve kurum çalışmalarına desteğiniz çok önemlidir ve biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü. Buradan değişen yeni müfredatlarla geleceğin kan bağışçılarının yetiştirilmesinde çaba harcayan öğretmenlerimiz başta olmak üzere okul yöneticilerimiz ve kan bağışı eğitmenlerimizin, tüm öğretmenlerin gününü kutlarım" şeklinde konuştu.

Şeker'in konuşmasının sonrasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya da bir konuşma yaparak, ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini belirtti.

Karakaya'nın konuşmasının ardından, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da bir konuşma yaparak, projenin hayırlara vesile olmasını diledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Geleceğin Kan Bağışçısı Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement