Mut'ta bahçelerdeki kışlık bakım çalışmaları başladı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yüzde 95'nin tarıma dayalı ekonomi ile ayakta durduğunu söyledi.
Bu noktada bahçeciliğin de çok geliştiğini, bahçe bitkileri diye tabir edilen alanlarda bakım çalışmaları yapıldığını anlatan Abaş, şunları kaydetti:
"Kış şartlarının yoğun geçmesiyle geç başlamasına rağmen bakımlar başlamış durumda. İlçemiz özellikle kayısı turfanda yetiştiriciliği ve turfanda yeşil erik yetiştiriciliği ile son dönemlerde hızla artan zeytin yetiştirmek son derece önem kazanmış halde. Kışlık bakımlarda yapılan uygulamalar özellikle bu dönemde haslıklıklarla mücadele yararlı oluyor. Meyvede kaliteye direk etki eden budama işlemleri bugünlerde hızlı bir şekilde devam etmekte, bunun yanı sıra gübreleme işlemleri de aralıksız sürdürülmekte. Gübrelemeyle ilgili son dönemde çiftçilerimizin bilgilenmesiyle birlikte toprak tahlillerinin hızla artması özellikle gübreleme konusunda insanlarımızın bilinçli bir şekilde gübrelemeye geçmeleri son derece olumlu."
- MERSİN
Son Dakika › Yerel › Mut'ta Bahçeler Bakıma Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.