Nazilli Belediyesi, Pirlibey Beldesini Parklandırdı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Belediyesi, Pirlibey Beldesini Parklandırdı

Nazilli Belediyesi, Pirlibey Beldesini Parklandırdı

Nazilli Belediyesi tarafından Pirlibey kasabasında yapılan Cumhuriyet parkı ve Süleyman Çelebi parkı yaz sezonuna yetiştirilerek halkın hizmetine girecek.

08.05.2013 19:04

Nazilli Belediyesi tarafından Pirlibey kasabasında yapılan Cumhuriyet parkı ve Süleyman Çelebi parkı yaz sezonuna yetiştirilerek halkın hizmetine girecek.

Kasım ayında kanunlaşan Büyükşehir Yasası'yla birlikte Nazilli Belediyesi belde ve köylere hizmet götürme çalışmalarına başlamış bu çalışmalar kapsamında Nazilli'ye bağlanan Pirlibey Belediyesi, Nazilli Belediyesi'nden ilk olarak çok amaçlı kapalı pazar yeri, düğün salonu ve park istemişti. Yasalaşan büyük şehir tasarısı ile Nazilli Belediyesinden şimdiden hizmet almaya başlayan Pirlibey beldesinde Nazilli Belediyesi tarafından yapılan Cumhuriyet Parkının yapım çalışmaları bitirildi, Süleyman Çelebi parkında da yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

PRİLİBEY'E 2 MODERN PARK

Pirlibey beldesinde kış ayları içerisinde yapım çalışmaları başlayan toplam 2 bin 44 metrekare alanı kapsayacak şekilde tasarlanan Cumhuriyet parkının bin 229 metrekarelik bölümü yeşil alan, 85 metrekarelik bölümü çocuk oyun alanı, 740 metrekaresi de parke taşı ile döşendi. Ayrıca parkta 20 metrekare alanı kapsayan büfe inşa edildi. Yine aynı dönem içinde yapım çalışmalarına başlanan toplamda bin 850 metrekarelik alanı kapsayacak şekilde tasarlanan Süleyman Çelebi parkının 500 metrekarelik döşeme alanında fitness spor aletleri bin 350 metrekarelik bölümü de yeşil alan olarak ayrılırken, kenar bordür döşeme ve parke taşı döşeme ve parkın ihata duvarlarına kayrak kaplama taşı çalışmalarını Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. Yeşillendirme, ağaçlandırma çocuk oyun gurupları ve fitness spor aletlerinin döşeme çalışmaları da Park Bahçe İşleri Müdürlüğü tarafından yapılırken park alanı içerisinde daha önceden yer alan ağaçların doğal hallerine dokunulmadan düzenlemeler yapıldı.

"PİRLİBEY ÖRNEK BİR YERLEŞİM YERİ HALİNE GELECEK"

Nazilli Belediyesi'nden ilk olarak çok amaçlı kapalı pazar yeri, düğün salonu ve çocuk parkı Pirlibey Belediyesi'nin taleplerinden olan park çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a Başkan Yardımcıları İbrahim Özkan, Mesut Erdemir, İmar Md. Koray Öden,

Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu ve Park Bahçe İşleri Müdürü Bahadır Çimen eşlik etti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belde halkının çok istediği parkların yaz sezonuna yetiştirildiğini ifade ederek çok amaçlı kapalı pazar yeri, düğün salonu, içme suyu projesi, yağmurlama, kanalizasyon şebekesi ve yol hizmetlerinin en kısa sürede beldeye getirileceğini söyledi. Alıcık, tamamlanacak projelerle birlikte, bin 185 nüfuslu Pirlibey beldesinin örnek bir yerleşim yeri haline geleceğini ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Belediyesi, Pirlibey Beldesini Parklandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement