Nazilli Modern Hal Binası Şubat'ta Bitiyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli Modern Hal Binası Şubat'ta Bitiyor

Nazilli Modern Hal Binası Şubat\'ta Bitiyor

Nazilli'nin merkezinde bulunan ve en önemli alışveriş merkezlerinin bulunduğu Uzun Çarşı'nın arka sokaklarında kalan eski hal binası yenilenerek hizmete girecek.

04.01.2012 11:14

Nazilli'nin merkezinde bulunan ve en önemli alışveriş merkezlerinin bulunduğu Uzun Çarşı'nın arka sokaklarında kalan eski hal binası yenilenerek hizmete girecek.

Altıntaş Mahallesi 135 ve 139 Sokak ile Mimar Sinan Caddesi arasında kalan eski hal binasının geçtiğimiz aylarda yıkımının ardından başlayan yeni hal binası çalışmaları Şubat ayının sonuna kadar bitecek. Şubat ayı sonlarında inşaatı bitirilecek olan sebze ve meyve halinin dükkan sahiplerine teslim edilerek Nazilli halkına hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Başkan Alıcık, çalışmaları yerinde inceleyerek binanın biran önce tamamlanması için talimat verdi. İncelemeleri sırasında çevre dükkanların gelişigüzel yapılan güneşlik ve yağmurluk tentelerini beğenmeyen Alıcık; "Nazillimizin en önemli ticaret sokakları arasında yer alan bu bölgede işyerlerinin gelişi güzel yağmurluk ve güneşlik yapması bir düzensizliğe neden olmuş. Görüntü kirliliğine neden olan tentelerin tek tip haline getirilerek Nazilli'mize yakışır bir görüntü sağlamak için çalışmalarımızı başlatacağız" dedi.

NAZİLLİ MODERN HAL'İNE KAVUŞACAK

Yeni Hal Binası inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Alıcık, "Her geçen gün büyüyen ve gelişen kentimizde maalesef sebze ve meyve hali ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Bu nedenle inşaatına başladığımız yeni hal binası inşaatının sonlarına yaklaştık. Kısa bir süre sonra yeni halin tamamlanması ile birlikte Nazilli çok modern bir Sebze ve Meyve Hali'ne kavuşmuş olacak. Nazilli Belediyesi kendine yakışır bir şekilde çok kısa bir sürede kullanışlı kaliteli ve halkımızın ihtiyacı olan hizmetleri yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

ÇARŞI İÇİNDEKİ SIKIŞIKLIK GİDERİLECEK

Yeni Hal Binası'nın modern mimari tasarımlara uygun olarak inşa edildiğine dikkat çeken Alıcık, "Yeni Hal Binası'nda bay-bayan umumi WC bulunacak. Zemin katta 24 adet, 1. katta ise 106,27 metrekare kafeterya tipinde 2 adet dükkan bulunacak. Ayrıca yeni Hal Binası'nın önünde 91,96 metrekare açık alan tasarlanıyor. Zemin kat dükkanları 21,42 metrekare ile 22,34 metre kare arasında değişiyor. İnşaat yapılacak alanın kuzeybatısında halkın rahatça oturması için boş bir alan bırakılacak. Çarşı içindeki sıkışıklığın giderilmesi için de yapılan inşaatı 1'er metre geri çekiyoruz. İnşaat bitiminin ardından çevre düzenlemesi yapacağız" ifadelerini kullanan Alıcık; "Halkımızın dinlenebileceği bir kafeterya, yemek yiyebileceği modern lokantası içinde bulunan halimizde sebze, meyve ve et ürünü satan yeni işyerlerini nasip olursa Şubat ayı sonunda faaliyete geçirileceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Modern Hal Binası Şubat'ta Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement