Nilüfer'de Dil Bayramı - Son Dakika
Yerel

Nilüfer'de Dil Bayramı

Nilüfer\'de Dil Bayramı

Nilüfer Belediyesi, Dil Bayramı'nın 81'inci yıldönümü kutladı.

27.09.2013 15:33

Nilüfer Belediyesi, Dil Bayramı'nın 81'inci yıldönümü kutladı. Türk dilinin zenginliğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dilin yabancı etkilerden kurtulmasını istedi.

Nazım Hikmet Kültürevi'ndeki ilk programda, İstanbul Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Yusuf Akçay'ın kaleme aldığı "Türkçenin Yüzü" adlı kitap kamuoyuna tanıtıldı. Ayrıca Akçay'ın Türkçenin gelişiminde büyük rol oynayan tarihi metin ve sözlüklerden oluşan sergisi de açıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ölen 906 değil, yaşayan 7 bin 105 dil arasında kalması için Türkçeye sahip çıkılmasını istedi. Bozbey, bir iletişim aracı olarak dilin vatandaşlar arasında duygu, düşünce ve inanç birliğini oluşturan ve toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağ olduğunu ifade etti.

Nilüfer Belediyesi'nin Türkçenin korunması için yaptığı çalışmaları da hatırlatan Bozbey, 2002 yılından itibaren iş yeri tabelalarında Türkçe dışında dilin kullanılmaması amacıyla bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Bozbey, uygulamanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını, Nilüfer Belediyesi'nin çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini kaydetti.

Bozbey kendisinin de 2005 yılında dilin ne kadar yozlaştığına dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf sergisi açtığını hatırlatırken, Türkçenin doğru kullanımı için basına da büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Türkçenin Yüzü adlı kitabın yazarı, Araştırma Görevlisi Yusuf Akçay da eserin yayımlanmasında katkılar sunan Nilüfer Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. Akçay dildeki çelişkileri ortaya koymak için somut bir belge sunmak istediğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement