ODTÜ Ülkem Koleji Pi Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

ODTÜ Ülkem Koleji Pi Günü'nü Kutladı

ODTÜ Ülkem Koleji Pi Günü\'nü Kutladı

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji, 14 Mart Dünya Pi Günü'nü ilginç etkinliklerle kutlandı.

14.03.2013 14:47  Güncelleme: 14:51

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji, ünlü matematik sabiti pi sayısının zihinlerle kazımak ve öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen 14 Mart Dünya Pi Günü'nü ilginç etkinliklerle kutlandı.

Türkiye'de pi gününü ilk kutlayan Özel ODTÜ Ülkem Koleji matematik zümresi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, pi sayısı sembollü pastalar ve pi sembolü yarışması düzenledi. Tüm okul öğrencileri tarafından yapılan oylamayla belirlenen üç eser pi afişleri üzerinde yer aldı. Daha sonra öğrenciler görsel sanatlar dersinde 1. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrenciler logolu bayraklar, anahtarlıklar, bardaklar, tabaklar, şapkalar ve tişörtler yaptılar. Pi sayısının sonsuza uzayan basamaklarını duvarlar boyunca yapıştırdılar. Programda konuşan Matematik zümre başkanı Serkan Ergün "Bilindiği üzere ülkemizde ilk defa 2007 yılında okulumuz ODTÜ Ülkem Koleji tarafından kutlanan Pi Günü her geçen yıl daha kapsamlı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu bağlamda bu yıl ki Pi Günü etkinliklerimiz davet edilen okullardan gelen yaklaşık 1000 öğrenci grubu ile ayrıca kutlanacak. Gün boyu öğrencilerimizin öğretmenleri rehberliğinde, Pi müziği dinleyerek gezecekleri sergide hiç şüphe yok en çok ilgi görecek olan köşelerden biri 'Pi kurabiyeleri ve Pi pastaları' köşesi olacaktır. Her yıl çok değerli velilerimizin hazırladıkları kurabiyeler ve yaş pastalar, ODTÜ Ülkem Koleji Pi Günü kutlamaları ile özdeşleşti. Pi ile başlayan kelime yarışması, Pi karikatür yarışması, hesaplamalar ve poster sunumları ile kutlamalar daha da zengin bir hal aldı" dedi.

Programda öğrencilere müzik öğretmenlerinin hazırladığı Pi basamakları notalarla eşleyerek oluşturulan pi melodisi dinletildi. Dinletilen müziğin ardından yeni yaptıkları "Zaman Kapsülü" hakkında bilgi veren Serkan Ergün, "Bu etkinlikle birleştirilen zaman kapsülü okulun bahçesine gömülecek. Kapsül, yine öğrenciler tarafından 2023 yılı Pi günü kutlamalarında açılacak. Zaman kapsülü, öğrencilerin, öğretmenlerin okul hayatlarındaki duygu, düşünce, hedef, ve beklentilerinin yer aldığı yazıları içeriyor. 10 yıl sonra aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılında açılması planlanan kapsül, bugün öğrencilerimiz tarafından bahçeye gömülecek" dedi. Program beden eğitimi öğretmenlerinin hazırladığı pi dansı gösterisi ve tüm okul öğrencileri tarafından her yıl geleneksel hale gelen pi fotoğrafı çekimi yapılarak son buldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ODTÜ Ülkem Koleji Pi Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement