Öğrencilerin Yazarlık Deneyimi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Yazarlık Deneyimi

Öğrencilerin Yazarlık Deneyimi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji 5'inci sınıf öğrencileri, Türkçe dersi kapsamında hazırladıkları 40 öyküyü "Piko ve Ben" adlı antolojide bir araya getirdi.

08.05.2014 11:45

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji 5'inci sınıf öğrencileri, Türkçe dersi kapsamında hazırladıkları 40 öyküyü "Piko ve Ben" adlı antolojide bir araya getirdi.

"Piko ve Ben" adlı antolojinin, öğrencileri gerçek hayata hazırlamaya dönük, yaparak, yaşayarak, uygulayarak öğrenme anlayışını Türkçe derslerinde somutlaştıran bir ürün olduğunu vurgulayan Başarı Koleji Müdürü Akif İnci, "Çağdaş eğitim anlayışımızı Türkçe derslerinde somutlaştıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi utluyorum. Bu önemli yapıtın mesajı, sadece Türkçe ve edebiyat alanıyla sınırlı değil. Hiç kuşku yok ki bu ürün,okulumuzdaki genel eğitim anlayışının ve diğer bilim ve kültür disiplinlerindeki yenilikçi yaklaşımların da dikkat çekici bir simgesidir. Amacımız, tüm çocuklarımızda 'İstersem başarabilirim' bilincini geliştirmek" diye konuştu.

"Piko ve Ben"in oluşum hikayesini özetleyen antolojinin editörü Başarı Koleji Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak ise, "Klasik öykü tamamlama tekniğini, çoklu zeka kuramının uzantısı olan çağdaş yapılandırmacı dil uygulamalarına dönüştürdük. Z kuşağının kendine özgü iletişim donanımına sahip öğrencilerimiz de bu uygulamalara mükemmel uyum sağladı. Sonuç, sadece okulumuz için değil, Türk eğitim sistemi için de umut verici bir referans değerinde" dedi. Antolojinin tüm eğitim yılını kapsayan sistemli bir çalışmanın meyvesi olduğunu belirten İlmak, "Bu güzel ürünü iki ulusal bayramımızı buluşturan bir zamanlamayla edebiyatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Umuyoruz ki bugünün çocuk yazarlarından bazıları, gelecekte Türk edebiyatına yön veren en başarılı yazarlar arasında yer alırlar. Elbette bu umudu yeşerten ve antoloji hayalimize omuz verenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Yazarlık Deneyimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement