Öğretmen Adaylarının Atanma Talebi - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Adaylarının Atanma Talebi

Kendilerini "Ataması yapılmayan branş öğretmenleri" diye adlandıran bir grup öğretmen adayı, 14 Mart'ta Ankara'ya gideceklerini bildirildi.

02.03.2015 16:13

Kendilerini "Ataması yapılmayan branş öğretmenleri" diye adlandıran bir grup öğretmen adayı, 14 Mart'ta Ankara'ya gideceklerini bildirildi.

Grup temsilcisi Salih Servan Etiz, Nisan ayında 40 bin öğretmen atamasının yapılması için Ankara'ya gideceklerini söyledi.

Resmi verilere göre Türkiye'de 120 bin öğretmen ihtiyacının bulunduğunu savunan Etiz, buna göre 120 bin sınıfın öğretmensiz olduğu anlamına geldiğini ileri sürdü.

"Ataması yapılmayan branş öğretmenleri" olarak seslerini duyurmak için 14 Mart'ta Ankara'ya gideceklerini ifade eden Etiz, "Nisan ayında 40 bin atamanın daha yapılmasını talep edeceğiz. Çünkü eğitim ihmal edilmemesi gereken bir husustur. Ücretli öğretmen alımlarıyla öğretmen ihtiyacı kısmen giderilebilir fakat köklü bir çözüm için ihtiyaç ölçüsünde gerekli öğretmen atamaların yapılması gerekiyor. Bunun için ilgili yetkililerin sesimize olumlu yanıt vereceğini temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmen Adaylarının Atanma Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement