Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü

Darende'de Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

16.03.2013 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende'de Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenlerin geleceği şekillendirdiğini kaydetti.

Malatya Valiliği'nin koordinesinde yürütülen "Başarıya Doğru" projesinde Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ildeki öğretmen liseleri kategorisinde birinci, tüm liseler arasında ise 10. olduğunu ifade eden Tarak,

"Bu kayda değer ve mutluluk verici başarıdır. Bu başarı aynı zamanda Darende'nin adını yüceltmiş, eğitim kalitesinin göstergesi olmuştur. Böylesine güzel ve önemli başarılarla yetişen öğretmen adaylarımız ileriye yönelik umut vermektedirler" dedi.

Okul Müdürü Vahap Yıldız da mevcudunun yüzde 69'u ilçe dışından olan 233 öğrencinin eğitim gördüğü okulun bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini kaydetti. Yıldız, geçen yıl ilk mezunların 2012 ÖSYS'de yüzde 60 oranında üniversiteye yerleşme başarısı gösterdiğini bildirdi.

Etkinlikte okulu tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu, koro eşliğinde şarkılar seslendirildi.

Programa Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, resmi kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Aslan Tektaş/ Ensar Özdemir

Yayıncı: Ömer Fansa - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement