Okul Sütü 2 Yıl Daha - Son Dakika
Yerel

Okul Sütü 2 Yıl Daha

Okul Sütü 2 Yıl Daha

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, okul sütü uygulamasının, 2 yıl daha devam edeceğini söyledi.

24.08.2013 15:17

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, okul sütü uygulamasının, 2 yıl daha devam edeceğini söyledi.

Okul Sütü Programının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütüleceğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, Bakanlar Kurulu kararına göre, okul sütü programından, özel okullar, bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, ana sınıfları ve ilkokul öğrencilerinin yararlanacağını belirtti.

Tekeli, Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak projeyle, öğrencilere haftanın üç günü süt dağıtılacağını ifade derek, "Çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılması, onların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla yürütülen bu program çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek okullarda her öğrenciye haftada 3 gün, 200 ml sade, yağlı, UHT içme sütü dağıtılacak. Aile hekimleri, öğretmenler veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler ise okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.Programın koordinasyonu ile okul sütünün tedariki ve illere dağıtımından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü Komisyonu tarafından kabul edilen sütün muhafaza edilmesi veya ettirilmesi ve uygun şartlarda tüketiminin sağlanmasından Milli Eğitim Bakanlığı, program uygulama döneminde öğrencilerin süt tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklere ve uzun dönemde gelişmelerine ilişkin çalışmaların yapılması, incelenmesi ve sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılmasından Sağlık Bakanlığı sorumlu olacak" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Sütü 2 Yıl Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement