Okullar Açıldı - Son Dakika
Yerel

Okullar Açıldı

Okullar Açıldı

İlköğretim Haftası kutlamaları başladı.

16.09.2013 12:45

İlköğretim Haftası kutlamaları başladı. Muğla merkezde sabah Atatürk anıtına çelenk konmasının ardından tören Atatürk İlkokulunda devam etti. Törene AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla Garnizon komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliğinde Anasınıfı öğrencilerinin Kafkas dansından sonra 8. sınıf öğrencilerinden bir grup, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine "Hoşgeldiniz" çiçeği verdi.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, 2012-2013 öğretim yılında Muğla il genelindeki okullarda 145 bin 673 öğrenciye, 703 okulda, 9 bin 594 öğrenmen ile hizmet verdiklerini söyledi. Çınar, "Geleceğini teminat altına almak isteyen her millet, çocuklarının yetiştirilmesine yatırım yapar. Çocuklarını ihmal eden milletler çökmeye; onları yabancı, hoyrat ellere terk edenler de özlerini kaybetmeye mahkümdurlar. Milletçe övündüğümüz tarihsel başarılarımızda, milli ve manevi değerlerimizin etkisi unutulmamalıdır. 2013-2014 öğretim yılının ve ilköğretim haftasının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Muğla Valisi Güvençer, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunun altını çizerek, "Bu güzel törenle okullarımızda eğitim ve öğretime başlayacağız. Okullarımız bilginin üretildiği, sevginin paylaşıldığı irfan ocağı olacak. Her bir okulumuz yeni bir enerji kaynağı olarak ülkemizin ufkunu aydınlatacaktır. Okullarımızda 8 ay boyunca geleceğe dair ümit şarkıları söylenecek. Bugün burada sembolik olarak tören yapıyoruz. İl genelinde binlerce öğrenci ve öğretmenlerimizin aydınlık bir eğitim öğretim dönemini geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

BT-İK) - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okullar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement