Okullar Hayat Olsun Projesi - Son Dakika
Yerel

Okullar Hayat Olsun Projesi

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yürütülen Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında TOKİ İlkokulunun bahçesine geleneksel çocuk oyunlarının çizgileri çizildi.

01.06.2015 17:16

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yürütülen Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında TOKİ İlkokulunun bahçesine geleneksel çocuk oyunlarının çizgileri çizildi.

Beden eğitimi derslerinde öğrencilere geleneksel çocuk oyunları öğretiliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların toplumun hizmetine açılması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve düzenlenmesini içeren proje kapsamında TOKİ İlkokulunun bahçesinin bir kısmına oyun çizgileri çizildiğini söyledi. Bu kapsamda öğretmenlerin öğrencilere geleneksel oyunlar öğrettiğini kaydeden Yavuz, bu oyunların geleceğe aktarılmasını amaçladıklarını bildirdi.

Yavuz, şunları kaydetti:

"TOKİ İlkokulumuzda Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında öğrencilerin ve mahalledeki çocukların oyun oynamaları, vakit geçirmeleri, psikomotor becerisi kazanmaları ve unutulmuş oyunları öğrenmeleri amaçlanıyor. Bu amaçla, sınıf öğretmeni Necip Ünal başkanlığında rehber öğretmen Elif Zengin ve özel eğitim öğretmeni Deniz Gök tarafından okul bahçesine köşe kapmaca, seksek, salyangoz seksek, çoklu seksek, yılanlı seksek, yakan top, pusula, dama ve yağ satarım bal satarım gibi oyun çizgileri tasarlanarak çizildi ve boyandı. Bu sayede öğrencilere teneffüslerde daha güzel vakit geçirme imkanı sağlandı."

"Çocuklar ve veliler okulda daha fazla zaman geçiriyor"

Yavuz, böylece öğrencilerin ve mahalledeki çocukların okula bakış açısının değiştiğini belirterek, çocukların ve velilerin okulda daha fazla zaman geçirmelerinin sağlandığını bildirdi.

Okul Müdürü Zafer Tan da projenin hayata geçirilmesiyle öğrencilerin oyun çizgilerine rağbet gösterdiğini belirterek, "Öğretmenlerimiz oyun çizgilerini çizdikten sonra öğrencilerimiz, beden eğitimi derslerinde ve teneffüslerde oyun oynayarak eğlenceli vakit geçiriyor. Çocuklarımız artık sokakta oynamıyor. Biz de sokakta oynayamayan, arkadaşlık kuramayan çocuklar, okulda arkadaşlık kursunlar, oyunlarını güzelce oynasınlar istiyoruz. Bunun için oyun çizgileri çizdik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullar Hayat Olsun Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement