Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Okullarda İlk Ders Zili Çaldı

Görele ve Bulancak'ta öğrenciler eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı.

28.09.2015 15:40

Görele ve Bulancak'ta öğrenciler eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı.

Görele ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Program, Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulu'nda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, burada yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla 3 bin 186 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Yeni eğitim yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Dede, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler sizler buraya uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenlerinizin ve bizlerin sizleri uygar birer nesil olarak yetiştirmek görevimizdir. Okullar uygarlığın geliştirildiği yerdir. Sizler okulların size sunduğu bütün imkanlardan yararlanarak, kendinizi yetiştirmelisiniz. Öğrencilerinizin yetiştirilmesinde siz velilerinde bizlerin yanında olması en büyük arzumuzdur. Kültürlü bir birey olmanın tüm yolları okumakla ve öğrenmekle mümkündür. Ben sizlere bu anlamda güveniyorum."

Program, şiirlerin okunması ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan öğrencilere şeker ikram etmesinin ardından sona erdi.

Bulancak ilçesinde ise 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Yunus Emre İlkokulu'nda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün "Öğretmenler. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü hatırlattı.

Öğretmenlere emanet edilen bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmenin kutsal görevleri olduğunu belirten Bulut, "Bugün bizlere emanet edilen çocuklar gelecekte yaşayacağımız dünyayı yönetecek olan bireylerdir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli iyi ahlaklı bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement