Okullarda "Kıyafet Serbestliği" Uygulaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Okullarda "Kıyafet Serbestliği" Uygulaması

06.12.2012 13:41

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Zehra Ulusay İlkokulu ve Ortaokulu'nda "serbest kıyafet" uygulaması başladı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Zehra Ulusay İlkokulu ve Ortaokulu'nda "serbest kıyafet" uygulaması başladı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ali Cica, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere belli koşullarda kıyafet serbestliği getiren Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin, 27 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından Okul Aile Birliği'nin toplandığını belirten Cica, "Toplantıda, okullarda kıyafet serbestliğine ilişkin yönetmeliği görüştük. Okul Aile Birliği üyesi velilerimizle öğrencilerimizin okula serbest kıyafetle gelmesine karar verdik. Bu kararı, toplantıya katılmayan velilerimiz de destekledi" dedi.

Cica, kıyafet serbestliği uygulamasının, okuldaki öğrencileri sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Okula önlüksüz gelen öğrenciler de tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasından memnun olduklarını ifade etti.

Muhabir: Barış Eren/ Muhsin Arslan/ Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda 'Kıyafet Serbestliği' Uygulaması - Son Dakika


Advertisement