Okulum Yetkili Serviste" Projesi - Son Dakika
Yerel

Okulum Yetkili Serviste" Projesi

Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Birmot ve Otokoç’un, Koç Holding’in "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" Projesi kapsamında İzmir'de hayata geçirdiği "Okulum Yetkili Serviste" projesi dördüncü dönem mezunlarını verdi.

04.06.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Birmot ve Otokoç'un, Koç Holding'in "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi kapsamında İzmir'de hayata geçirdiği "Okulum Yetkili Serviste" projesi dördüncü dönem mezunlarını verdi.

Birmot İzmir'deki mezuniyet töreninde Konak Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 175 öğrenci ile 15 öğretmen sertifikalarını aldı.

Buradaki törenden konuşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, dördüncü dönem mezunlarını veren projeyle ilgili, "Öğrencilerimizin Birmot ve Otokoç İzmir'de, iş hayatını yerinde tecrübe ederek öğrenmeye başlamasına fırsat sağlayan eğitimimizden son derece memnun kalması bizi bu konuda her sene daha iyisini başarmak adına heyecanlandırıyor" dedi.

Özdemir, böyle bir proje içerisinde yer almanın ve dördüncü dönem mezunlarını vermenin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, devamlılığı sağlamaya kararlı olduklarını belirtti.

Projeyi, Otokoç Otomotiv'in Türkiye'nin diğer illerindeki şubelerine de taşıyacaklarını kaydeden Özdemir, projenin yeni öğretim yılında, Ankara, Antalya, İstanbul ve Bursa'daki noktalarda da uygulanacağını ve buradaki otomotiv sektörüne istihdam yaratmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmalarından ardından proje kapsamında eğitim alan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Projede neler yapıldı

Proje kapsamında Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 175 öğrenci, bir yıl boyunca Birmot İzmir'deki laboratuvarda elektromekanik, oto gövde ve oto boya gibi konu başlıklarında eğitimler aldı.

Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile yürüttüğü "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi kapsamında 2009 yılı "Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması"nı kazanan "Okulum Yetkili Serviste" projesi, Dünya Bankası'ndan 20 bin dolarlık hibe aldı. Birmot İzmir'de kurulan laboratuvar ile projenin pilot uygulaması başlatılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okulum Yetkili Serviste' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement