Olumsuz Hava Koşulları Karpuz, Domates ve Patates Üretimini Vurdu - Son Dakika
Yerel

Olumsuz Hava Koşulları Karpuz, Domates ve Patates Üretimini Vurdu

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sekman: "Fırtına ve dolu nedeniyle bölgemizde karpuz, patates ve domates üretiminde ciddi zararlar var"

23.04.2014 16:49

Geçen hafta etkili olumsuz hava koşullarının Çukurova bölgesinde karpuz, domates ve patates üretimini etkilediği bildirildi.

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Sekman, yazılı açıklamasında, erkenci karpuzun ocak ayında ekildiğini anımsatarak, olumsuz hava koşullarının bu yıl üreticiyi üzdüğünü belirtti.

Bu yılki hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle karpuzun erken dönemde ekildiğini kaydeden Sekman, şu bilgileri verdi:

"Geçen hafta karpuz, kavun, domates, patates ve narenciye bahçeleri çiçek dönemindeydi. Bu ürünler, fırtına ve doludan olumsuz etkilendi. Bölgemizde fazlaca hasar oldu. Bir gün boyunca saatte 75 kilometreyi bulan çok kuvvetli rüzgar esti. Onun akabinde 31 Mart'ta da ovamızda don riski oldu. Hava durumu eksi derecelere düştü. Ondan 2 gün sonra da erkenci karpuzun yetiştiği kum bölgesinde deniz taraflarında çok şiddetli dolu zararı oldu. Fırtına ve dolu nedeniyle bölgemizde karpuz, patates ve domateste ciddi zararlar var. Narenciye ise rüzgar gülleri sayesinde daha az hasar gördü. Ama yine de çiçek dökülmeleri oldu."

Sekman, bu durumdan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilerin ertelenmesinin üretici açısından olumlu olacağını bildirdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olumsuz Hava Koşulları Karpuz, Domates ve Patates Üretimini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement