Ömer Yalım'dan 8 Mart Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Ömer Yalım'dan 8 Mart Müjdesi

Ömer Yalım\'dan 8 Mart Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kadın dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

08.03.2013 10:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kadın dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Müdürü Ömer Yalım, kısa süre içinde kabul birim istasyonu açacaklarını ve eşler arasında ara buluculuk görevi üstleneceklerini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Müdürü Ömer Yalım, 8 Mart günün sembolik bir gün olduğunu ifade etti. Kadınların tarih boyunca çok etkili rol üstlendiğini kaydeden Müdür Yalım, "Basında kadınlarımızla ilgili izlediğimiz vakalar üzüntü verici. Bir erkek sokak ortasında bir kadını bıçaklayabiliyorsa burada bir eksiklik var demektir. Şiddet eskiden bu yana vardı ancak gizleniyordu. Kadınlarımız, komşu ne der, evden ayrılırsam halim ne olur şeklinde düşünerek korkuyordu" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmalarından söz eden İl Müdürü Ömer Yalım, " Balıkesir'de aile merkezini aktif hale getirdik. Merkezimizde çalışanlar emniyet ve jandarma ile köylere gidip burada bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Kadın konuk evi açıldı. 5 ayda 60 kadın bu evimize giriş çıkış yaptı. Şuanda 15 kadın halen bu evimizde kalıyor. Kadınlara avukat, barınma, eşin evden uzaklaştırılması, panik butonu ve gerekirse kimlik değişimi gibi ciddi adımlar atıldı. Şimdi de kabul birim istasyonu açıyoruz. Bakanlığımızdan bu çalışma ile ilgili onay çıktı. Bize başvuran bayan 10 gün misafirimiz olacak. Bu süre içinde de eşi ile barıştırma, ara buluculuk çalışmaları yapacağız" dedi.

(BD-

08.03.2013 10: 22: 16

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ömer Yalım'dan 8 Mart Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement