Omü İletişim Fakültesi'nde Açılış - Son Dakika
Yerel

Omü İletişim Fakültesi'nde Açılış

Omü İletişim Fakültesi\'nde Açılış

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı.

03.10.2013 17:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde düzenlenen törenle açıldı.

Çarşamba Belediyesi ve Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu tarafından OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüs alanına yapılan ve geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanan İletişim Fakültesi, bu yıl ilk öğrencilerini aldı.

Şimdilik Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü bulunan İletişim Fakültesi'nin açılış töreni fakültenin konferans salonunda yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Uludağ, fakültelerinin bu yıl açılmış olmasından kaynaklı bazı eksiklileri bulunduğunu belirterek, barınma, yemek, araştırma materyalleri konusunda var olan eksiklikleri telafi etme noktasında girişimleri olduğunu ve bu sıkıntıların da kısa sürede aşılarak fakültenin Türkiye'nin önemli fakültelerinden biri olacağını ifade etti.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da "Türkiye'deki ve dünyadaki önemli üniversiteler, ilim yuvaları da geçmişlerinde bu şekilde bir başlangıç yapmışlardır. Onlar da bu şekilde az öğrenci, az öğretim kadrosu ile işe başlamışlardır. Bizler de el birliği ile bu fakülteyi saygın bir noktaya taşıyacağız. Mustafa Kemal Güneşdoğdu hayırseverimiz ve Rektörümüz bizlere inanmasaydı bu noktaya gelemezdik. Bu aşamadan sonra da nasıl bu noktaya getirdiysek eksiklerimizi tamamlama noktasında da el birliği ile çalışacağız" şeklinde konuştu.

Dündar'ın konuşmasının ardından kürsüye geçen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise şunları dile getirdi:

"İletişim benim anladığım kadarı ile yabancı dille söylemiyle de medya, iletmek var olanı sunmak anlamına geliyor. Bugün dünyayı yöneten iletişimdir, medyadır. Medya vasıtası ile çok kolay kamuoyu oluşturulabiliyor. Çok önemli bir işi yapıyorsunuz bu noktada habere sadık kalmanız önemli. Çünkü çok kolay manipülasyonlara yönelebilecek bir işle uğraşıyorsunuz. Üniversitemiz günden güne büyüyor. Göreve başladığım zaman 25 bin civarında olan öğrenci sayımız 45 bin civarına ulaştı. Toplamda 18 fakültemiz oldu."

Fakültenin inşaatına desteklerini sunan hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu ise, "Çok değil bundan 4-5 yıl önce 'Çarşamba'da üniversite fakülteleri açılacak dense buna kimse inanmazdı' diyerek, şu ifadelerde bulundu:

"Azim ve cesaretle bu işe girdik. Azmettik oldu. Bu yolda bana destek olan rektörümüze ve Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Bu yıl Hukuk Fakültemiz ilk mezunlarını verecek. Ayrıca sosyal bilimler fakültesinin temellerini de atmış bulunuyoruz. İletişimciler sizlere sesleniyorum çok çalışın vatanımıza hizmete koşun."

Açılış törenine Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz katıldı.

Konuşmaların ardından konuklar hep birlikte fakültenin açılış kurdelesini kesti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omü İletişim Fakültesi'nde Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement