Ordu Trafiği Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Ordu Trafiği Masaya Yatırıldı

Ordu Trafiği Masaya Yatırıldı

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

01.05.2013 16:16

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Vali Yardımcısı Ömer Adar, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Aliyazıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı A.Elif Demir, Karayolları 77. Şube Şefi Önder Aydın, KGM Trafik Güvenliği Başmühendisi Hasan Ali Birinci, Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Canbolat, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak, İl Jandarma Trafik Kısım Amiri Erol Selen ve Polis Memuru Sezgin Şimşek katıldı.

Ordu'da yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere üst geçit yapılması konusu toplantı gündeminde yer alırken, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Adliye Sarayı, İl Özel İdaresi'nin bulunduğu bölgeye, Bülbül Deresi ile Belediye Kavşağı arasına, Sağra fabrikası mevkiine üst geçit yapılması yönünde toplantıda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda il merkezinde en fazla trafik kazasının meydana geldiği 4 önemli kavşağa Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulanmasıyla ilgili bilgi veren Fuat Toprak, Liman Kavşağı-Kumbaşı, Ata Sanayi Kavşağı, Mersan Kavşağı, Polisevi Kavşağı ve Çevreyolu Kavşağı'nda son 3 yılda toplam 102 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 186 kişinin de yaralandığını belirterek, kazaların çoğunlukla kırmızı ışık ihlalinden dolayı meydana geldiğini, bu nedenle bu kavşaklara Kırmızı Işık Denetleme Sistemi kurulması gerektiğini ifade etti.

Vali Orhan Düzgün, belirlenen 4 önemli kavşağa Kırmızı Işık Denetleme Sistemi ile birlikte, hız limitlerine uymayı sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, Liman Kavşağı-Kumbaşı arasında ve Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinde devlet karayolu üzerine hız limitlerini tespit etmeye yönelik kayıt yapan kameralı radar diyebilecekleri Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kurulmasının trafik kazalarının azalması için önemli bir tedbir olacağını kaydetti.

Toplantıda ayrıca, Giresun ve Samsun illeri istikametindeki karayolunda ışıklandırma yapılması, ağır yük taşıtları için Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nce tartı istasyonu kurulması, karayollarında oluşan asfalt kırıklarının tamir edilmesi konuları görüşüldü. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Trafiği Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement