Organ Bağışı Farkındalığı Kartopu Gibi Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı Farkındalığı Kartopu Gibi Büyüyor

Organ Bağışı Farkındalığı Kartopu Gibi Büyüyor

Bornova Nokta Koleji organ bağış etkinliğimize ev sahipliği yaptı, öğretmenlerimiz organ bağışında bulundu.
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Bediha Türkyılmaz, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, Nokta...

06.12.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Nokta Koleji organ bağış etkinliğimize ev sahipliği yaptı, öğretmenlerimiz organ bağışında bulundu.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, Nokta Koleji Kurucusu Osman Sadi Sonverdi, Nokta Koleji Öğrtetmenleri, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz ve çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Dr. Hasan Gürbüz Çiçek'in, Kornea Nakli'nin önemini, görme özürlü ozanımız Aşık Veysel türkülerinden yola çıkılarak oluşturulan hekim, hasta, müzisyen grubu "Kornea'nın Sesi" adlı müzik grubunu tanıttığı sunumuyla başladı. Prof. Dr. Sait Eğrilmez'in güzel çabalarının anlatıldığı sunum oldukça ilgi çekti.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan, "başta Sağlık Müdürümüz olmak üzere organ bağışı konusunda çalışan herkesi tebrik ediyorum. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz de çok güzel çalışmalar yapıyor. Günümüz insan odaklı bir topluma doğru gidiyor. İletişim, engelliler, yaşlılar, hangi alanda olursa olsun hepsinin odağında insan var. Hepsinin temelindeki amaç insanı nasıl daha mutlu yaparız? İşte organ bağışının önemi burada. İnsanın varlığını konu alıyor. İnsanı yaşatmak kutsal bir çalışma. Bunu bir seferberlik olarak yapacağız." dedi ve etkinliği düzenleyenlere ve bağışta bulunan öğretmenlere teşekkür etti.

DUYARLILIK BÜYÜYEN BİR KAR YUMAĞINA DÖNÜŞECEK

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz da konuşmasında organ bağışı konusundaki tereddütleri gidermenin önemine değinerek, beyin ölümü hakkında bilgiler verdi. Türkyılmaz, benim çocuğuma kalp takılsa diye bekleyen bir anne olmanın zorluğuna değinerek, her organ bağışlayan kişinin bunu komşusuyla, arkadaşları ile paylaşması gerektiğini belirtti ve "böylece organ bağışı konusundaki duyarlılığımız büyüyen bir kar yumağına dönüşecek, birileri daha fazla yaşadıkça daha mutlu olacağız" dedi. Bornova Nokta Koleji Kurucusu Osman Sadi Sonverdi de yaptığı konuşmada, etkinlik sayesinde organ bağışına zihnen ve kalben yaklaştığını belirtti. Sonverdi, "Organ bağışının aklı ve kalbi olan, geleceğini düşünen herkesin yapması gereken bir iş olduğunu düşünüyorum. Bizden sonra organlarımız birilerinin yaşamasına sebep olacak. Organlarını bağışlayan gönüllü öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ve Nokta Koleji öğretmenlerinin organ bağışında bulunmaları ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı Farkındalığı Kartopu Gibi Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement