Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya\'da Açıklaması

"IMF'ye olan tüm borçlar, vadesi gelince takır takır ödendi."

15.03.2013 13:20

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

"IMF'ye olan tüm borçlar, vadesi gelince takır takır ödendi. Mayıs ayında kalan 400 milyon dolarcık bölüm de bitecek" dedi.

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Sakarya'ya gelen Eroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu.

Burada konuşan Eroğlu, " AK Parti'nin son 10 yılda Türkiye'de destan yazdığını" söyledi.

Eroğlu, AK Parti'nin 8 milyonu aşan üye sayısına sahip olduğunu anlatarak,

"Bu şekilde bir organizasyon dünyada yok. Dünyada iktidara gelen tüm partiler oy kaybeder ama Allah'a şükür AK Parti tüm seçimlerde oyunu artırmaya devam ediyor. Şu anda Türkiye'de her iki kişiden biri AK Partili, diğerleri de aday adayı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde de AK Parti destan yazacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmiş yıllarda çok zorluklar çektiğini belirten Eroğlu,

"Paranın yanında altı sıfır vardı. Onu da attık. IMF'nin memuru her gelişinde devlet başkanı gibi karşılanırdı. Çünkü 23.5 milyar dolar borçtan dolayı boynumuz büküktü. Bu yüzden bizden önceki hükümetler büyük tavizler vermişti. IMF heyeti ayrılırken büyük bir gurur yaşardı. Ama aynı şeyi bize yapmaya kalkınca olmadı" ifadesini kullandı.

-"IMF'ye borçlar takır takır ödendi"-

Eroğlu, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu kısa bir zaman içinde tamamen bitireceğine vurgu yaparak, bundan dolayı çok mutlu olduklarını vurguladı.

"IMF'ye olan tüm borçlar, vadesi gelince takır takır ödendi" diyen Eroğlu,

"Mayıs ayında kalan 400 milyon dolarcık bölüm de bitecek. IMF, bu küresel krizde Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedi. Onun da müzakereleri yapılıyor. Bizim farkımız bu. Geçmişte bankalar hortumlanmıştı. Bu borçları mecburen hükümetimiz ödedi. 230 milyar liralık bir para ödemişiz" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, hükümet olarak hem borç ödeyip hem de yatırımlara devam ettiklerini dile getirerek, Merkez Bankası'nın kasasının şu anda dolduğunu bildirdi.

Geçmişte toplanan vergilerin yüzde 86'ısının faize ödendiğine dikkati çeken Eroğlu, bunların hepsinin kapatıldığını ve "enflasyon canavarı"nın tek hanelere düştüğünü anlatarak, Türkiye'nin çok büyük bir dönüşüm yaşadığını kaydetti.

Muhabir: Salih Eren - Enes Duran - Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement