Bilecik'te Eğitim Öğretim Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Eğitim Öğretim Faaliyetleri

Bilecik\'te Eğitim Öğretim Faaliyetleri

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kentin eğitim açısından problemlerinin olmadığını, küçük dokunuşlar ile başarıyı daha yukarıya çıkaracakları bir yer olduğunu anlatarak, "Bir düzen içinde çalışma temposu yakalamış bir ekip var burada.

07.06.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kentin eğitim açısından problemlerinin olmadığını, küçük dokunuşlar ile başarıyı daha yukarıya çıkaracakları bir yer olduğunu anlatarak, "Bir düzen içinde çalışma temposu yakalamış bir ekip var burada. Velilerimizade eğitimi önemsiyor, çocuklarının eğitimlerine önem veriyorlar ve katkıda bulunuyorlar" dedi.

Bilecik'teki eğitim faaliyetleri hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Altınkaynak, kentteki eğitimin gerçekten çok iyi bir noktada olduğunu, meslek eğitiminde ise Türkiye standartlarının üzerinde çıkmış bir il olduklarını anlatarak Avrupa standartlarını da yakalamaya çok az kaldığını belirtti. Altınkaynak, "Özellikle göreve gelir gelmez arkadaşların bana verdiği brifingte gözüme çarpan Bilecik'te öğrencilerimizin yüzde 63'ünün meslek lisesini tercih etmesi oldu. Geriye kalan yüzde 37 si ise akademik liseleri tercih ediyor. Bu durum Türkiye standartlarının üzerinde bir istatistik. Avrupa standartlarında ise yüzde 65 meslek liseleri yüzde 35 akademik liseler. Avrupa standartlarını yakalamaya az kaldı. Bu Bilecik için çok önemli bir çalışma ben bunda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum Benden önce görev yapan arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu konuda Bilecik halkının ne kadar duyarlı olduğunu da ortaya koymuş olduğunu görüyoruz" dedi.

"BİLECİK EĞİTİM AÇISINDAN PROBLEMLİ BİR İL DEĞİL"

Bilecik'in, eğitim açısından problemlerin olmadığı, küçük dokunuşlar ile başarıyı daha yukarıya çıkaracakları bir yer olduğunu anlatan İsmail Altınkaynak, "Arkadaşlarımızın tamamı biliyor ve bir düzen içinde çalışma temposu yakalamış bir ekip var burada. Velilerimizin duyarlılığını da katıldığım bütün programlarda gördüm ve bu da çok hoş bir görüntü. Demek ki velilerimizde eğitimi önemsiyor, çocuklarının eğitimlerine önem veriyorlar ve katkıda bulunuyorlar. Bütün etkinliklere bütün velilerimiz katılıyor buda çok tespit ettiğim hemen gözüme çarpan güzelliklerden bazıları. İnşallah ben uzun yıllar eğitime eğitimin farklı birimlerinde görev yapmış biri olarak ve sivil toplum örgütlerinde de çalışmış birisi olarak birikimlerimi Bilecik eğitimine, Bilecik halkına yansıtacağım dan hiç birinizin şüphesi olmasın. İnşallah biz de bulunduğumuz yere artı değer atma adına hizmet etmek için buraya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

"DERSHANELERDEN BİZLERE GELEN RESMİ MÜRACAAT YOK"

İsmail Altınkaynak, şuan Bilecik'teki dershanelerden özel okula dönüştürmek için kendilerine herhangi bir resmi müracaat söz konusu olmadığı da belirtirken "Dershanelerin müracaatlarımız başladı, ama daha önceki görüşmelerimiz de arkadaşlarımızın sözlü olarak müracaat edeceklerini benim tarafıma da bizzat bildirmişlerdi. Fakat yazılı olarak herhangi bir talep söz konusu değil. Umarım onlarda zaman içerişinde müracaat ederler ve özel okula dönüşme çalışmalarını biran önce başlatırlar. Başbakanımız sürekli alanlardan da sesleniyor devletin okullarına güvenin diye. Ben de Milli Eğitim Bakanlığının Bilecik Temsilcisi olarak bütün velilere seslenmek istiyorum ki devletin okullarına güvenmeliler. Özel okullarda bizim okullarımız, özel okulların velileri de bizim velilerimiz ve özel okullarının öğrencileri de bizim öğrencilerimiz. Onlarda başka bir alanda hizmet ediyorlar ama inanın artık bizim okullarımızda özel okullar ile yarışırlar. Tercih meselesidir. Oraya gönderen velilerimizde bizim kontrolümüzde ve bizim denetimimizde hatta öğretmenlerin görevlendirilmesi ve idarecilerin görevlendirilmesine kadar tamamen bizim dahilimizde çalışmalarını yürütüyor. Böyle bir ayrım Milli Eğitim Müdürü açısından çok söz konusu değil. Bunlarda bizim okullarımız velilerimiz tercihlerini bu yönde kullandıktan sonra sonuna kadar biz saygılıyız. Ama devletin okulları da özel okullarla yarışır konumda. Gelip okullarımızı görebilirler, biz bütün hem özelde çalışan hem devlette çalışan bütün öğretmenlerimize sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

" TÜRKİYE GELENİNDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ KAPANIYOR"

Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Altınkaynak, Anadolu Öğretmen Liselerinin kapanmasının yeni bir gelişme olduğunu ve bu gelişmeleri yakından takip ettiğimiz için ve eğitim sorunlarını gün yüzüne çıkaran İHA çalışanlarına teşekkür ettiğinin belirtti. Altınkaynak, "Anadolu Öğretmen Liselerinin kapanması yeni bir gelişme. Bu yıldan itibaren Anadolu Öğretmen Liseleri yeni öğrenci almayacak. Bunun sebebini de yetkililerimiz bize şöyle açıkladılar. Bu okullara devam eden öğrencilerimiz eğitim fakültelerini tercih etmemekte ve bu okulda uygulanan artı puan kaldırılmış durumda. Dolayısıyla burada okuyan öğrencilerimiz de daha farklı fakülteleri tercih ettikleri için Bakanlığımız da böyle bir uygulamaya gitti. Zaten liseler de dönüşüyor biliyorsunuz Bakanlığımız birçok farklı liseyi daha az farka dönüştürdü. Bu kapsamda da Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Fen Liselerine ve İmam Hatip Liselerine dönüştürme imkanı verdi. Biz de arkadaşlarımıza hangi liseye ihtiyacımız var onu değerlendirip Bilecik'in ihtiyacı ne ise Anadolu Öğretmen Lisesi'ni de ona dönüştüreceğiz. Bilecik'te hangi liseye ihtiyaç olduğunu sayısal verilere bakmadan söylemek mümkün değil. Arkadaşlarla birlikte değerlendirdikten sonra Bilecik için en doğru karar ne ise ona dönüştüreceğiz" dedi.

"TATİLDE ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARINA ZAMAN AYIRSINLAR"

Konuşmasının sonunda İl Müdürü Altınkaynak, velilerden gelen şuana kadar kendisine yansıyan herhangi bir problem olmadığı ve okul idarecilerinden gelen şikayetlerinin çoğunun okul ihtiyaçlarına dönük sorunlar olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti,

"Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi'nden aldığımız bütçeler ile bir plan dahilinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Karşılaştığım çok büyük bir problem olmadı bugüne kadar çok şükür. Dediğim gibi yapım onarım daha çok fiziki şartların düzeltilmesi ile ilgili bunda da devletimiz gereken desteği veriyor. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'nın doğduğu ilde Milli Eğitim Müdürü yapmak benim için bir onurdur. Biz de kendisini mahcup etmeme adına üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimizden bütün Bileciklilerin hiç şüphesi olmasın. İnşallah bizim de yoğun programımız vardı. Malum Bakanımızın da çok yoğun programları var. Hem Bilecik'e davet etme hem de kendisini ziyaret etme fırsatı bulduğumuz da Bilecik'in özel taleplerini de kendisine ileteceğim. Bu yıl lisedeki öğretmen arkadaşlarımızda ilk defa sınav dönemi kaldırıldı. İlkokul ve ortaokul öğretmenli gibi onlarda seminer dönemlerinde okullarında olacaklar. Tatil başladıktan sonra Temmuz'un 1'ine kadar öğretmen arkadaşlarımızla birlikte seminer zamanında birlikte olacağız. İnşallah bu seminer dönemini verimli hale getirme adına hep birlikte neler yapmamız gerekiyorsa önümüzde ki yıla hazırlık anlamında öğretmenlerimizin kendini geliştirmeleri anlamında bir plan dahilinde öğretmen arkadaşlarımızla birlikte olacağız ve o seminer dönemini birlikte geçireceğiz. Tabi ondan sonraki 2 aylık tatil döneminde de öğretmen arkadaşlarımın dinlenerek ve kendilerini yenileyerek yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale gelmelerini bekliyorum ve istiyorum. Aynı zamanda öğrencilerimiz de tatili hak ettiler. Yoruldular hakikaten çok güzel şeyler yaptılar. Sene sonu sergilerin de görüyorum TUBİTAK projelerine katıldım orada gördüm yoğun bir çalışma temposu içerisinde öğrencilerimiz dinlenmeyi hak ettiler ama ben öğrencilerimize buradan sizin aracılığınız ile seslenmek istiyorum. Lütfen okuyarak dinlensinler. Tatillerinde de bol bol kitap okuyarak geçirsinler, farklı etkinlikler yapsınlar. Tatillerini de dolu dolu dinlenerek geçirsinler. Anne babalarda çocuklarıyla birlikte zaman geçirmesini istiyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Eğitim Öğretim Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement