Palandöken'de Takı Tasarım Kursu - Son Dakika
Yerel

Palandöken'de Takı Tasarım Kursu

Palandöken\'de Takı Tasarım Kursu

Erzurum'da sosyal ve ekonomik hayattan uzak kalan annelerin topluma kazandırılması amacıyla kadınlara Palandöken Kaymakamlığı ve Karsapanı Derneği tarafından takı tasarımı eğitimi verildi.

21.07.2012 10:20

Erzurum'da sosyal ve ekonomik hayattan uzak kalan annelerin topluma kazandırılması amacıyla kadınlara Palandöken Kaymakamlığı ve Karsapanı Derneği tarafından takı tasarımı eğitimi verildi. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar sertifikalarını alıp eserlerini satışa sundu.

Karsapanı Derneği tarafından yürütülen ve SODES kapsamında finanse edilen projede ilk olarak Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi'nde bir konferans salonu ve takı tasarımı atölyesi oluşturuldu. Proje kapsamında burada bayanlara 3 ay boyunca takı tasarımı kursu verildi. Kurs süresince, bayanların bilgi edinmesini sağlamak, anne ve çocuk sağlığı, kadın hakları, çocuk gelişimi konularında alanında uzman kişiler tarafından seminerler düzenlendi.

Proje sonunda bayanlar; 256 saatlik kurs süresince yaptıkları el emeği göz nuru eserleri

Çeçenistan Parkı'nda açtıkları stantta satışa sundu. Satış öncesinde Kaymakam Şenol Esmer, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Doğan Alp, Mahmut Koşapınar, Necdet Aydın, ilçe birim müdürleri ve Karsapanı Derneği Başkanı Ukaşe Tavlaşoğlu'nun katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Esmer, sosyal ve ekonomik hayattan uzak kalan anneleri topluma kazandırmak amacıyla açılan meslek edindirme ve genel eğitim kurslarını önemsediklerini dile getirdi.

Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından takı sergisi açılışı ve satış yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palandöken'de Takı Tasarım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement