Patnos'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Patnos\'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Ağrı'nın Patnos ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine binlerce vatandaş katıldı.

22.04.2013 12:48

Ağrı'nın Patnos ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine binlerce vatandaş katıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen kutlamalarda daha önce, sırasıyla Dogansu, Dedeli, Gençali,Aşağı Damla,Yukarıgöçmez köylerinde ve son olarak ta ilçe merkezinde etkinlikler yapıldı.

Patnos Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşen kutlamalara Ağrı Ak Parti Milletvekili Dr.Kerim Yıldız, İlçe Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan, Belediye Başkanı Vekili Orhan Tutak, Dedeli Belediye Başkanı Ekrem Geçer, Ak Parti Patnos İlçe Başkanı Fatih Işık, Patnos ilçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak, ilçe müftüleri, STK

temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak, bu sene ilçede yedi farkı yerde program yaptıklarını söyledi. Müftü Şakrak,"Ben yaklaşık bir hafta önce kutsal topraklardaydım oraya giderken Peygamber Efendimizi ziyaret ettim ve sizlerin selamlarını ilettim. Gelirken de sizlere Peygamber Efendimizden selam getirdim" dedi.

Daha Sonra konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Ak Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, İslam Peygamberini doğru anlamanın önemine değindi, Milletvekili Yıldız, "Bu gün sizin Peygamber Efendimize olan sevginize şahit oluyoruz. Sadece yılda bir kere kutlu doğumunda anmak yetmiyor tabi. O'nun bize getirdiği güzellikleri idrak ederek hayatımızın bütününe yansıtmamız lazım. En önemlisi bize bıraktığı güzel ahlakı, sevgiyi, hoşgörüyü yaşamalı ve yaşatmalıyız" ifadelerini kullandı. Yıldız,Çok şükür artık Dilimizi rahat konuşur,Dinimizi rahat yaşıyoruz diye konuştu.

Son olarak Konuşan İl Müftüsü İzani Turan, katılımcıları Türkçe ve Kürtçe selamladı. Yapılan etkinliklerin, O'nu daha iyi anlamamıza ve daha çok bağlanmamıza vesile olduğunu, aynı zamanda bizim kardeşlik ve dostluk bağlarımızı da pekiştirdiğini belirtti. Peygamberlerin gönderiliş gayesinin kaybolan insan onurunun yerine konması şeklinde de görmenin mümkün olabileceğini belirten Turan; "İnsanı yetiştirmek çok zordur. Ona şekil vermek, istenilen kıvama getirmek çok uzun sürer. Halbuki Hz. Peygamber, az zamanda, az masrafla bütün dünyaya örnek olan bir sahabe nesli vücuda getirmiştir" dedi.

"O kadına değer vererek kadını onurlandırdı, çocuğa değer vererek çocuğa onurlandırdı, kısacası tüm insanlığa değer vererek insanlığı onurlandırdı" diyen Turan, ayrıca Peygamber Efendimizin çocuklara ve kadınlara verdiği değeri örnekleri de anlattı.

Konuşmaların ardından Beyzanur Şakrak 'Rüyamda bile 'sen' adlı şiirini okurken salonda duygulu anlar yaşandı. Yapılan Kutlu Doğum Programı İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun söylediği ilahiler ve ilçe müftülüğü tarafında programda katkısı olan kişilere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement