Patnos'taki Okullar Güçlendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Patnos'taki Okullar Güçlendiriliyor

Patnos\'taki Okullar Güçlendiriliyor

AĞRI (İHA) – Van'da meydana gelen depremden dolayı hasar gören Ağrı'nın Patnos ilçesindeki okullarda güçlendirme çalışması başlatıldı.

27.08.2013 13:56

AĞRI (İHA) – Van'da meydana gelen depremden dolayı hasar gören Ağrı'nın Patnos ilçesindeki okullarda güçlendirme çalışması başlatıldı.

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremde Patnos'taki birçok kamu kurumu ve okullar zarar görmüştü. Zarar gören kurumlardan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu binası yıktırılırken, geri kalan bina ve okullarda da güçlendirme ve tadilat çalışması başlatıldı. Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, depremde okulların büyük hasar gördüğünü belirterek, "Bu hasarlı okullarda eğitim öğretim yapmak çocuklarımızın can güvenliği için tehlikeliydi. Bizler çocuklarımızı ilçemizdeki farklı okullara dağıtarak eğitim öğretimlerine devam etmelerini sağladık. Geçen sene yaşadığımız eğitim öğretim sıkıntılarımız had safhada olmasına rağmen yinede okul sezonunu bitirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Eskin, Patnos YBO, Patnos Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, 75 Yıl İlköğretim Okulu'ndaki güçlendirme çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirterek, "Yerinde incelediğimiz okullarımızın tadilatları okulların açılmasına denk gelecek şekilde bitirilerek eğitim öğretime hazır olacak. Hasarlı okulların güçlendirme ve tadilatları konusunda büyük gayretler sarf ederek yardımcı olan Valimiz Mehmet Tekinarslan'a ve İlçe Kaymakamımız Üzeyir Yılmaz'a, Özel İdare İdaresi mühendis ve teknikerlerine Patnos halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'taki Okullar Güçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement