Pınar Yorgancıoğlu'nun İlk Filmi ABD'de Prömiyer Yapacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pınar Yorgancıoğlu'nun İlk Filmi ABD'de Prömiyer Yapacak

03.04.2026 12:04

Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' filmi, San Francisco Film Festivali'nde gösterilecek.

(İSTANBUL) – Pınar Yorgancıoğlu'nun ilk uzun metraj filmi, Kuzey Amerika prömiyerini San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde yapacak. Film, 45. İstanbul Film Festivali'nde de Altın Lale için yarışacak.

Pınar Yorgancıoğlu'nun yönettiği ilk uzun metraj film "Karanlıkta Islık Çalanlar" (Those Who Whistle After Dark), Amerika kıtasının en köklü sinema etkinliklerinden San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde yarışmaya seçildi. Film, festival kapsamında Kuzey Amerika prömiyerini gerçekleştirecek.

1957'den bu yana düzenlenen ve bu yıl 24 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında 69'uncusu gerçekleştirilecek festivalde yapım, dünya sinemasından dikkati çekici örneklerin yer aldığı "Global Visions" bölümünde izleyiciyle buluşacak. Film, Golden Gate Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek.

Yorgancıoğlu'nun Prayers at Dawn (2014) ve Nebile Hanım'ın Solucandeliği (2016) adlı kısa filmleriyle tanınmasının ardından çektiği ilk uzun metraj film, uluslararası festival yolculuğunu sürdürüyor.

İstanbul'da Altın Lale yarışında

Film, 45. İstanbul Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapacak. Uluslararası Yarışma bölümünde Altın Lale için yarışacak yapımın gösterimleri 16 Nisan'da Atlas 1948 Sineması'nda ve 17 Nisan'da Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Aile, Hayaller ve "Hayaletler"

Senaryosu Pınar Yorgancıoğlu ile Emre Gülcan'a ait "Karanlıkta Islık Çalanlar", aynı evde yaşayan ancak birbirinden uzaklaşan bir ailenin hikayesini merkezine alıyor. İşsiz ve bilgisayar oyunu bağımlısı bir yazar olan Toprak, yurt dışına gitme hayalleri kurarken; annesi Suzan kendi ideallerini kızı üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Yeni emekli baba Melih ise içine düştüğü boşluğu ailesinden gizliyor. Ailenin hayatı, Melih'e gelen doğaüstü bir ziyaretçiyle birlikte, geçmişte kalan hayallerin "hayaletleri"nin ortaya çıkmasıyla sarsılıyor.

Başrollerde Müfit Kayacan, Hülya Gülşen ve İnci Sefa Cingöz'ün yer aldığı filmde; Emrah Özdemir, Meral Çetinkaya, Nilgün Türksever, Ayşenil Şamlıoğlu ve Pervin Ünalp gibi isimler de rol alıyor.

Ankara'da çekildi, uluslararası destek aldı

Çekimleri Ankara'da tamamlanan filmin görüntü yönetmenliğini Jonas Raphael Schneider üstlenirken; kurguda Ayris Alptekin, Barış Demirdelen ve Pınar Yorgancıoğlu imzası bulunuyor. Yapım tasarımını Ceyda Yüceer, müziklerini ise Alican Çamcı gerçekleştirdi.

Türkiye, Bulgaristan ve Almanya ortak yapımı olan film; geliştirme sürecinden itibaren uluslararası platformların desteğini aldı. Biennale College Cinema, Saraybosna Cinélink Co-Production Market ve İKSV Köprüde Buluşmalar gibi önemli programlara seçilen yapım, dünya prömiyerini Kasım 2025'te Hindistan Uluslararası Film Festivali'nde (IFFI Goa) yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Pınar Yorgancıoğlu'nun İlk Filmi ABD'de Prömiyer Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement