PKK'lı Cesedinin Kimliği Hala Meçhul! - Son Dakika
Yerel

PKK'lı Cesedinin Kimliği Hala Meçhul!

PKK\'lı Cesedinin Kimliği Hala Meçhul!

Mardin'de, PKK mezarlığının tahrip edilmesinden sonra kimliği tespit edilemeyen Ahmet Uğurlar'ın kardeşlerinden alınan DNA da yeterli bulunmadı.

11.12.2013 13:02

Suruç ilçesi Salıkuyu (Xidirxêz) köyü nüfusuna kayıtlı PKK'lı Ahmet Uğurlar (Agit Suruç), 2010 yılında yaşamını yitirdikten sonra 3 eylülde 43 PKK'lı cenazesi ile birlikte Mardin Nusaybin'de yer alan Bagok Dağı'nda adına düzenlenen ve sadece PKK'lıların bulunduğu "Agit Suruç Mezarlığı"na defnedilmişti. Uğurlar'ın cenazesi, defnedildikten bir gün sonra mezar tahrip edilerek, konulduğu yerden alınmış ve kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirilmişti.

Kardeşlerinden alınan DNA örnekleri ile yapılan incelemenin ardından cenazenin Ahmet Uğurlar'a ait olduğu ve ailesince cesedin alınabileceği belirtilmesine rağmen, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, DNA testinin tam olarak örtüşmediği gerekçesiyle rapora itiraz edip, ölen anne ve babadan da DNA örneği alınmasını istedi. Ailenin ısrarı sonucu cenaze alınarak Nusaybin'deki "Agit Suruç Mezarlığı"na defnedilmek istendi. Askerin engellemesi üzerine cenaze bu kez yine Nusaybin'de bulunan Eskihisar Marine köyü mezarlığına defnedildi.

ANNE VE BABANIN MEZARI AÇILDI
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın kimlik tespiti için anne ve babasından alınmasını istediği DNA örneği talebi doğrultusunda, Suruç Cumhuriyet Savcısı tarafından sekiz yıl önce ölen anne ve babanın Salıkuyu köyü mezarlığında bulunan mezarları açıldı. Askerlerle köy mezarlığına gelen savcı, BDP'li ve köylülerin de bulunduğu bir ortamda baba Mehmet ve anne Saide Uğurlar'ın cenazelerini gömüldükleri köy mezarlığından çıkararak Suruç Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Hastanede alınacak DNA örneklerinden sonra anne ve baba Uğurlar'ın cenazeleri yeniden köy mezarlığına defnedilecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel PKK'lı Cesedinin Kimliği Hala Meçhul! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement