Polatlı Milil Eğitim Müdürlüğü Tky'de Derece Alan Okulları Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Polatlı Milil Eğitim Müdürlüğü Tky'de Derece Alan Okulları Açıkladı

Ankara'nın Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2011-2012 dönemi Toplam Kalite Yönetiminde (TKY) derece alan okul ve kurumları belirledi.13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup...

13.01.2012 16:20

Ankara'nın Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2011-2012 dönemi Toplam Kalite Yönetiminde (TKY) derece alan okul ve kurumları belirledi.

13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, Belediye Başkan yardımcıları Ali Öztürk, Şaban Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Yetiş, Mustafa Ergen, Sinan Gündüz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin törende yaptığı konuşmasında, okullarda öğrencilere verilen eğitimin, bilgi ve görgünün, öğrencilerin bu eğitimdeki memnuniyetinin de önemli olduğunu belirterek, ilçede son üç yıl içerisinde 25 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi.

Kaymakam Bilgin, "Toplam kalite yaklaşımında sürekli eğitim önem taşıyor. Bütün bunlara baktığımız zaman toplam kalite yaklaşımı gerçekten çok önemli bir yaklaşım olduğu ortaya çıkıyor. Bizlerde okullarımızda kaliteli eğitim, kaliteli yaklaşım toplam kalite anlayışını arıyoruz ve sevinerek ifade ediyorum bundan üç yıl önce bu süreçlere müracaat eden ekip ve kurumlarımızın sayısı yalnızca dört iken geçtiğimiz yıl bu sayı yirmi sekize çıktı, bu yıl ise 37 müracaatımız var. Ankara ilimizde de benzer bir yükseliş görüyoruz, Ankara-da 35 okul ve kurum müracaatı varken geçtiğimiz yıl bu rakam 675 çıkmış bu yıl ise müracaat sayısı 1016 ya kadar yükselmiş. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından birlikte yürütülen bir proje kapsamında okullarımızda gerçekten sağlık yönünde gerekli şartları taşıyan okullarımıza 3 yıl süresince beyaz bayrak verilmesi uygulaması başlatıldı ve son 3 yıl içerisinde 25'e yakın okullarımız beyaz bayrak almaya hak kazandı. Buda bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Birinci olan okullarımız Ankara-da yapılacak olan değerlendirmeye hak kazandı" diye konuştu.

Polatlı'dan TKY için ekip dalında 31 okulun, kurum dalında ise 6 okulun müracaat da bulunduğunu ve yapılan değerlendirmelerde Polatlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisenin birinci geldi. Ekip dalında Ticaret Meslek Lisesinin birinci olmaya hak kazandığını dileklerini bu okulların Ankara'da da derece yapmaları olduğunu belirtti.

Polatlı Milli Eğitim Müdürlüğü Kurum kategorisinde Polatlı Teknik Endüstri Meslek Lisesini birinci, Genç Osman İlköğretim Okulu ikinci ve Gazi İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

TKY Yılın Ekibi kategorisinde ise Polatlı Teknik Endüstri Meslek Lisesini birinci, İnkılap İlköğretim ikinci, Polatlı Ticaret Meslek Lisesi 3'üncü seçildi.

Konuşmaların ardından Gazi İlköğretim Okulu Halk oyunları ekibi Ankara yöresi oyunlarını sahneledi.

Daha sonra ödül almaya hak kazanan okul ve ekiplere teşekkür plaketi takdim edildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı Milil Eğitim Müdürlüğü Tky'de Derece Alan Okulları Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement