Polislerin Gurur Günü - Son Dakika
Yerel

Polislerin Gurur Günü

Polislerin Gurur Günü

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10.04.2014 13:55

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün ilk töreni Anıtpark'ta oldu. Ardından Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret den emniyet mensupları, Düzce Şehitliği'nde ki törene katılarak dualar okudular.

Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü nedeni ile Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelen sunulması ile başladı. Törene Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile polisler katıldı. Çelenk sunumunun ardından Anıtpark'ta düzenlenen tören sona erdi.

"POLİS TEŞKİLATIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR"

Emniyet mensupları daha sonra Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret ettiler. Burada konuşan İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, polisin 7/24 esasına göre görev başında olduğunu belirterek "Bizim mesai anlayışımız yok. Vatanımızın ve milletimizin canını, malını ve namusunu korumak için görev başındayız" dedi.

Vali Ali İhsan Su ise, polis teşkilatının canla başla çalıştığını ifade ederek "169 yıl önce, vatandaşlarımızın esenliği ve güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin sağlanması huzur ve barış ortamının devamı için, üstün görev anlayışı içinde cansiperane gayretlerini sürdürmektedir. Kurulduğu günden bu yana sürekli kendini geliştiren Polis Teşkilatımız bugün sahip olduğu araç-gereç, fiziki imkanlar ve eğitimli personeli ile mutlu birey, huzurlu toplum vizyonu ile çalışmalarına devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın, Polis Haftası'nı ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit düşen; aramızdan ayrılan güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR OKUNDU

Vali Ali İhsan Su'nun ziyaret edilmesinin ardından Düzce Şehitliği'ne giden polisler burada İl Müftüsü Selami Emen'in okuduğu dualara eşlik ettiler. Hüzünlü anların yaşandığı şehitlik ziyareti şehit mezarlarına karanfil bırakılması ile sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polislerin Gurur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement