Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Tıp Eğitimi'ni Anlattı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Tıp Eğitimi'ni Anlattı

Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Tıp Eğitimi\'ni Anlattı

SÜ Tıp Fakültesi tarafından "Kamu Hastane Birlikleri ve Tıp Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

13.03.2013 10:12  Güncelleme: 10:17

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" etkinlikleri çerçevesinde "Kamu Hastane Birlikleri ve Tıp Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, katılımcılara yeni yapılanan hastane birlikleri ve tıp eğitimi ile ilgili bilgi verdi. Konferansa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Konya Hastaneleri Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Konya'daki kamu hastanelerinin yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Kapıcıoğlu, 1995-2004 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yöneticilik görevinde bulunduğunu, özverili çalışmalarla hastanenin açıldığını, şu anki yöneticilerinin de aynı şekilde çalıştığını belirtti. Ülkemizde yeni yapılanan kamu hastaneleri birliğiyle daha etkin ve verimli kaynak kullanımının hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Kapıcıoğlu, hastaneler arasındaki işbirliğinin faydalı olacağına inandığını ifade etti. Tıp fakültelerindeki eğitim konusunda görüş ve önerilerini de dile getiren Kapıcıoğlu, buradaki kapasitenin mümkün olan en yüksek düzeyde kullanılması gerektiğini belirtti. Kapıcıoğlu, "Tıp fakültelerindeki eğitimin minimum ve maksimum kapasitelerinin belirlenmesi gerekir. Mevcut kapasite genişletilerek, tıp fakülteleri öğrencilerine devlet ve eğitim hastaneleri katkı sağlayabilir" dedi.

Kapıcıoğlu, "Ülkemizde her yıl binlerce öğrenci sağlık meslek liselerinden mezun oluyor. Ancak hastanelerdeki sağlık personeli açığımızı hala kapatamıyoruz. Sağlık teknisyeni yetiştiren okullar açılırsa, buradan mezun olan kişiler hasta bakımından başlayıp ameliyathanelerde belirli işlere kadar çok amaçlı olarak kullanılabilir. Rapor olarak hazırladığımız bu veriler programa dönüşürse çok anlamlı olur. Bu projenin ülke için çok faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sağlık alanında pek çok gelişmenin yaşandığını, elbirliğiyle çok daha hızlı yol alınacağını belirten Kapıcıoğlu, "Bugünden çok daha iyi günler bekliyor bizi. Genç arkadaşları gördükçe buna inancım daha da artıyor. İşbirliğiyle yapılacak çalışmaların daha hızlı ve verimli sonuçlar vereceğini düşünüyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Tıp Eğitimi'ni Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement