Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'deki saldırılarından kaçarak Bingöl'ün Karlıova ilçesine yerleşen ailelerle bayramlaştı.

17.07.2015 16:19

Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'deki saldırılarından kaçarak Bingöl'ün Karlıova ilçesine yerleşen ailelerle bayramlaştı.

Çatışmalardan kaçarak ilçeye gelen aileler, Kaymakam Yetkin'in talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yerleştirildikleri evlerde Ramazan Bayramı'nı kutluyor.

Yetkin ve Belediye Başkanı Bingöl beraberlerinde SYDV Müdürü Özgür Değirmenci ile Kobani'den gelen aileleri evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, bayramda evlerine gelen ilk misafirin devlet yetkilileri olduğunu belirttiler.

Sığınmacılardan Abdulsamet Muhammet, yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle evlerini, yaşadıkları ülkeyi bırakmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Muhammet, ilçe halkının ve devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıktığını belirterek, "Tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Biz Türkiye'den çok razıyız" dedi.

Yapılan ikramların ardından Yetkin ve Bingöl ellerini öpen sığınmacı çocuklara bayram harçlığı verdi.

Yetkin ve Bingöl, ziyaretin sonunda ailelere, her tür ihtiyaç ve sıkıntının kendilerine belirtilmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement