Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı\'daki Bombalı Saldırılar

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Dönen, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili "Orta Doğu'daki ateşi bize sıçratmak istiyorlar" dedi.

13.05.2013 16:20  Güncelleme: 16:25

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Dönen, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili olarak " Orta Doğu'daki ateşi bize sıçratmak istiyorlar" dedi.

Dönen, İskenderun'da düzenlediği birlik ve beraberlik toplantısında, bombalı saldırılarla ilgili itidal çağrısında bulundu.

Ülke olarak sıkıntı bir süreçten geçtiklerini belirten Dönen, patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Dönen, böyle acı bir olayla karşılaşılmaması temennisinde bulunarak, "Bu olayın arkasında birçok neden olabilir. Özellikle bu tip eylemelerin amacı kaos ve korku yaratmaktır. Başka bir amacı ise o halkı bölmek ve parçalamaktır. Hepimizin, her siyasetçinin, her kanaat önderinin, her sivil toplum kuruluşlarının, yani her ferdin tek yapması gereken şey bu tip olaylarda birlik ve beraberliğin korumasıdır" dedi.

"Fısıltı gazetelerine inanmamak gerektiğini" belirten Dönen, şöyle konuştu:

"Bizler hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bu gemi batarsa herkes batar. Bu bölgede 40 yıldır siyaset yapan biri olarak söylüyorum. Orta Doğu'daki ateş bize sıçratılmak isteniyor. Yalnız Suriye'de değil, Orta Doğu'nun birçok yerinde sıkıntılı günler yaşanıyor. Ülkeyi yönetenler geçmiş tarihimizi bilmek zorundadır. Bizler yüzyıllardır birlikte yaşayan insanlarız. Hatay tüm dünyaya kardeşliğe örnek olmuş bir şehirdir" diye konuştu.

Dönen, huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim devletimizin temel görevi bir başka ülkede iş yapmak değil, kendi halkının güvenliğini ve refahını sağlamak olmalıdır. Siz bir yere müdahale ederseniz, bunun sonu gelmez, baş edemez hale gelirsiniz. Nasıl oldu da bu hale getirildi bu ülke. Bu iyi tahlil edilmelidir. Suriye parçalanırsa bölge kaosa süreklenir. Şimdi bu ateş Hatay'a düşürülmek isteniyor. Siyasetçiler bu olayları tahlil ederken çok dikkatli olmalılar. Bu olaylara tek pencereden bakmamalılar. Bilgi sahibi olmadan ayaküstü verilecek demeçler bu toplumu gerer parçalar. Hangi siyasetçi olursa olsun, bu tavra dikkat etmelidir. Hepimiz soğukkanlı olmalıyız. Bizi bölmek isteyenlere karşı yek vücut olacağız. Bunu yapanlar toplum önüne açık bir şekilde koyulmalıdır. Bu coğrafyada kimin eli kimi cebinde belli değil. Orta Doğu'da her gün farklı yerlerde bombalar patlıyor. Birileri bu topraklarda huzur istemiyor. Bizler bunlara karşı çok dikkatli olmalı ve provokasyonlara gelmeyelim"

Düzenlenen toplantıya bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement