Rotaractlar İzmir Fuarcılığının Geleceğini Konuştu - Son Dakika
Yerel

Rotaractlar İzmir Fuarcılığının Geleceğini Konuştu

Rotaractlar İzmir Fuarcılığının Geleceğini Konuştu

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Konak Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuk oldu.

25.05.2014 17:08

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Konak Rotary Kulübü'nün düzenlediği toplantıya konuk oldu. Örs, İzmir'in ve İZFAŞ'ın gözbebeği fuarları olan IF WEDDING FASHION İZMİR ve MARBLE'ın başarı hikayesini anlattı, Gaziemir Yeni Fuar Alanı ile birlikte bu fuarlarda dünya liderliğini hedeflediklerini söyledi.

Konak Rotary Kulübü Başkanı Süreyya Perçin, As Başkan Tayfun Şenol, Genel Sekreter İlkay Söylemezoğlu, kulüp üyeleri ve İzmirli ünlü iş adamı Erdoğan Tözge'nin de katıldığı toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "Geçtiğimiz yıl yine sizlerle burada birlikte olmuştuk. O buluşmada daha çok İzmir Enternasyonal Fuarı ve İzmir Fuarı'nın tarihsel perspektifi üzerinde paylaşımda bulunmuştuk. Bugün, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz gelinlik ve mermer fuarlarımızı ve onun da ötesinde İzmir Fuarcılığının geleceğini sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.

İzmir'in yerel dinamiklerinin, kanaat önderlerinin, İzmir'in bir turizm, fuarlar ve kongreler kenti olması vizyonunda buluşmasının, birleşmesinin, İzmir'in güçlü yanı olduğuna dikkat çeken Örs; Gaziemir Yeni Fuar alanının devreye girmesiyle birlikte, İzmir'de fuarcılık sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını, fuarcılıkta adeta çağ atlanacağını vurguladı.

"TÜRKİYE'DEKİ 10 GELİNLİK 7'Sİ İZMİR'DE"

Örs sözlerine şöyle devam etti:

"MARBLE Fuarı, alanında dünyanın en büyük üç büyük fuarı arasında yer alıyor. Fuarımız çok daha iyi noktalarda olabilirdi. Ama mekan sıkıntısı nedeniyle yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firmanın talebini karşılayamıyoruz. Bu bizi bir yandan üzüyor bir yandan da fuarın potansiyeli ve dünyada fuarımıza gösterilen ilgi bakımından sevindiriyor. Fuarcılık ekonomiyi tetikleyici bir sektör, özellikle hizmet sektörü bakımından fuarcılığın yapıldığı dönemlerde hayatın her alanını etkiliyor. Bu yüzden kente önemli katma değer getiriyor. Biz bunu MARBLE Fuarı'nda test ettik ve kanıtladık. Tabi asıl işin ekonomi ve ticari yanı fuarda gerçekleştirilen doğaltaş sektöründeki bağlantıları içeriyor. Doğaltaş sektörünün büyük bir çoğunluğu ihracata yönelik bir sektör ve ülkemize büyük bir döviz geliri sağlıyor. Doğaltaş alanında ihracat rakamları 2,5 milyar dolar civarında. Sektör temsilcileri bunun en az 1 - 1,5 milyar dolarının MARBLE Fuarı'nda sağlandığını ifade ediyorlar. MARBLE Fuarı'nın sadece İzmir'e değil Türkiye ekonomisine getirdiği katma değer olarak fuarımız çok çarpıcı bir örnek. Mermer ve doğaltaş rezervinin yüzde 40'ı bizim bölgemizde bulunuyor. Türkiye'de üretilen 10 gelinlikten 7'si ise İzmir'de üretiliyor. Gelinliğin başkenti olan İzmir'de Fuarımız Avrupa'nın en büyük fuarı olarak kabul ediliyor. Fuarlarımızın bu kadar hızla büyümesinin altında bu temel yatıyor. Tabi fuarlar da bu sektörlerin daha fazla gelişmesini sağlıyor. Bölgenin üretim dokusuyla buluşan MARBLE ve IF WEDDING FASHION İZMİR bizim için rol model fuarlar. Öncelikle hedefimiz bu fuarlarımızı dünya liderliğine taşımak ve İzmir'e aynı ölçekte yeni fuarlar kazandırmaktır."

Toplantının sonunda Konak Rotary Kulübü Başkanı Süreyya Perçin tarafından İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'e, katılımları ve bilgi paylaşımı anısına teşekkür belgesi verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rotaractlar İzmir Fuarcılığının Geleceğini Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement