Sağlığa 5 Milyon TL Yatırım - Son Dakika
Yerel

Sağlığa 5 Milyon TL Yatırım

Sağlığa 5 Milyon TL Yatırım

Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ü ziyaret eden Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, il genelinde sağlık alanında 5 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydederek, bir yıl içinde yapılan en büyük yatırım...

10.10.2013 17:25

Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ü ziyaret eden Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, il genelinde sağlık alanında 5 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydederek, bir yıl içinde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Ziyarette, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Nas, Hastane Müdürü Beyazıt Arslan ve Müdür Yardımcısı Hıdır Akıncı hazır bulundu. Nişancı, doğum yapan annelerin ilk fotoğraflarını çocuklarıyla birlikte kendilerinin çekeceğini, hatıra fotoğraflarını doğum belgesiyle birlikte hediye edeceklerini dile getirdi. Hastanelerde 'Konuşan Kapı' uygulaması başlattıklarını kaydeden Nişancı, "Konuşan kapı uygulamasına geçiyoruz, poliklinik kapılarını daha renkli cıvıl cıvıl hale getiriyoruz. Personellerimizin çocuklarının fotoğraflarıyla süslüyoruz ki personelimiz de o hastaneye aidiyet duygusu gelişsin, motive olsun. Fotoğraflarla süslediğimiz kapılara bilgilendirici duyurular asıyoruz, böylelikle hastalarımız polikliniklerde sıra beklerken hem sıkılmayacak artık hem de bilgi edinecek. Yani hastane algısını inşallah değiştiriyoruz" dedi.

İl genelindeki hastanelerde önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Nişancı, "Orta vadeli stratejimizde, il genelinde tıbbi cihaz ve donamım alt yapısını güçlendirmek oldu. Bununla ilgili yaklaşık 5 milyon liralık yatım yaptık ki Mardin tarihinin sağlık alanında bir yıl içerisinde yapılan en büyük yatırımı oldu. Midyat devlet hastanesine 8 yataklı yoğun bakım ünitesi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi, hastanemize dijital röntgen cihaz alımını gerçekleştirdik. Birçok cihazı ilimizin tüm hastanelerine kazandırıyoruz inşallah" şeklinde konuştu.

Nezaket ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Oğuzhan Bingöl ise, "İnsanların söz söyleyecek yerlerin bittiği yer hastanelerdir. Bu anlamda vatandaşları bu sevgiyle karşılamak zaten büyük oranda bir tedavi sayılıyor. Gerçekten devir değişti, en kötü ihtimal bir köyde bile artık aile hekimine ulaşabiliyorsunuz. Bunu aşıp hastanenin standardının yükseltilmesini konuşuyorsak gerçekten güzel bir gelişme. Emek gösteren ve katkıda bulunanları kutluyoruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlığa 5 Milyon TL Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement