Sağlıklı Altın Günleriyle Obeziteye Son - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Altın Günleriyle Obeziteye Son

Sağlıklı Altın Günleriyle Obeziteye Son

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Tözün, kadınların altın günlerine katılarak yediği pasta, börek ve çörek yerine gıda ve meyve tüketmesini önerdi.

18.09.2013 11:57  Güncelleme: 12:00

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve beraberinde diyetisyenlerin de yeraldığı ekip, kadınların altın günlerine katılarak pasta, börek ve çörek yerine gıdalar ve meyve

tüketmelerini önerdi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kabul günü değil gönül günü" kampanyası, Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve diyetisyenlerden oluşan ekibinin Bayraklı'da yaptığı ev ziyaretiyle başladı. İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve diyetisyenlerin yer aldığı ekip evsahibi Şenay Alyaz'ın kabul gününe konuk oldu. Ev hanımlarına sağlıksız ikramlar yerine sağlıklı ikramların ve yiyeceklerin yer aldığı bir beslenme çeşidi önerisinde bulunan Mustafa Tözün, toplumumuzda obezitenin artmakta olduğunu belirterek kadınlarda obezitenin, erkeklere oranla daha sıklıkla görüldüğünü, çalışmayan bayanların ise çalışan bayanlara nazaran daha fazla obeziteye yakalandıklarını açıkladı. Bu nedenle obeziteyle savaşta hedef kitlesi olarak ev hanımlarına yöneldiklerini kaydeden Mustafa Tözün, "Kampanya kapsamında eğitimler yapılacak, sağlıklı ikram tariflerinin olduğu kitapçıklar dağıtılacak, diyetisyenler eşliğinde ev ziyaretlerimiz sürecek" dedi.

"SEVDİKLERİNİZE SAĞLIK İKRAM EDİN"

İzmir İl Halk Sağlık Müdürlüğü'nün obeziteyle savaşan ekibinde yer alan Diyetisyen Suna Yabar, ikramın Türk toplumu tarafından sevildiğini, yanlış olmakla birlikte misafire verilen değerle eş tutulduğunu ifade ederek, "Kadınlarımızın yüzde 41'i obezitenin pençesinde. Bu yüzden 'Sevdiklerinize sağlık ikram edin' sloganımızda olduğu gibi, bizim amacımız, yapılan yiyeceklerin kalitesini ve besin değerini düşürmeden daha sağlıklı yiyecekler tüketilmesini sağlamak. Bayanların kabul günlerini gönül günlerine dönüştürmek." dedi.

Ziyaretin sonunda İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, bağlama çalarak kadınlar için kısa süre türkü söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Altın Günleriyle Obeziteye Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement