Said Nursi Şanlıurfa'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Said Nursi Şanlıurfa'da Anıldı

Said Nursi Şanlıurfa\'da Anıldı

Said Nursi vefatının 54'üncü yılında Şanlıurfa'da, Bediüzzaman Said Nursi ve Müsbet konulu konferansla anıldı.

25.04.2014 23:01  Güncelleme: 00:42

Said Nursi'nin vefatının 54'üncü yılı dolayısıyla Şanlıurfa'da "Bediüzzaman Said Nursi ve Müsbet" konulu konferansla anıldı.

Şanlıurfa Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, Said Nursi'nin her zaman olaylara müspet yaklaştığını söyledi.

Said Nursi'nin dünya görüşünden kesitler veren Güleçyüz, insanların onun yazılarını iyi anlaması gerektiğini ifade etti. Son günlerde tartışılan Ermeni meselesine de geniş bir açından yaklaşılması gerektiğini anlatan Güleçyüz, şunları kaydetti:

"Bediüzzaman Said Nursi olaylara izzet içinde elini uzatarak meseleye yaklaşmak gerektiğini bizlere söylüyor. Eğer bu ikaza bu tavsiyelere kulak verilmiş olsaydık şuan 1915 olayları yaşanmazdı ve yüz yıldır başımızı ağrıtan ve bize dünya kamuoyunda ciddi sıkıntılar yaşatan bu problemlerle karşı karşıyı kalmazdık. Dolayısıyla Ermeni açılımından söz edecek olursak gerçek manada gerçek açılımı ilk Bediüzzaman Said Nursi yapmıştır."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Said Nursi'nin ömrünün son zamanlarını Şanlıurfa'da geçirdiğini ve burada önemli eserler bıraktığını belirterek, insanların söz konusu eserlere sarılması gerektiğini vurguladı.

Anma gecesine İl Müftüsü İhsan Açık ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Said Nursi Şanlıurfa'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement