Salihli'de "Türkiye'nin Dış Ticaretini Anlamak" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Salihli'de "Türkiye'nin Dış Ticaretini Anlamak" Konulu Panel

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Gediz Üniversitesi işbirliği ile "Türkiye'nin dış ticaretini anlamak ve 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat vizyonunda firmaların yapması gerekenler" konulu panel düzenledi.

11.01.2013 12:40

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Gediz Üniversitesi işbirliği ile " Türkiye'nin dış ticaretini anlamak ve 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat vizyonunda firmaların yapması gerekenler" konulu panel düzenledi.

SASİAD Konferans Salonu'nda yapılan panele, Gediz Üniversitesi Dış Ticaret Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Mutlu Yılmaz, konuşmacı olarak katıldı.

Yılmaz, panelde yaptığı sunumla cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kadar Türkiye'nin dış ticaret rakamları hakkında bilgi aktararak, cumhuriyetin kuruluşunda 50 milyon dolar seviyesinde olan ihracatın, 2000 yılında 27 milyar dolara, 2012'de ise 152 milyar dolara ulaştığına işaret etti.

Bu verilere göre, Türkiye'nin 2023 yılı ihracatının 500 milyar doları rahatlıkla geçebileceğini ifade eden Yılmaz, ihracatçı firmalara bu hedeflere ulaşmak için son dönemde başarıyla yapıldığı gibi pazar çeşitlendirmesi yapmalarını ve katma değeri yüksek üretime yönelmelerini tavsiye etti.

Muhabir: Çetin Karabıyık

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salihli'de 'Türkiye'nin Dış Ticaretini Anlamak' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement