Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Kültür Sanat

Samsun\'da Kültür Sanat

Antalya DT, "Ruhlar Gelirse" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak."Ruhlar Gelirse" oyununun dekor tasarımını Seyhan Kırca yapıyor.

07.03.2013 11:41

Antalya DT, "Ruhlar Gelirse" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Noel Coward'ın yazdığı, Arif Özbilen'in çevirdiği, Ali Meriç'in yönettiği

"Ruhlar Gelirse" oyununun dekor tasarımını Seyhan Kırca yapıyor. Namık Gürsoy'un ışık tasarımını gerçekleştirdiği oyunda, Süheyla Çöllü, Senem Şahin, Sedat Mayadağ, Gerçek Sağlar,Gül Tunççekiç, Selim Turkışık, Ebru Zeliha Sırkıntı rol alıyor.

Yazacağı roman için malzeme toplamak üzere evlerinde karısı Ruth ile ruh çağırma seansı düzenleyen ünlü yazar Charles'ın, evlerine davet ettikleri misafirlerle, ölen ilk karısının ruhunu eve çağırmasını konu alan oyun, 12-13 Mart tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-1001 Gece Masalları-

Samsun Devlet Opera ve Balesi ise "1001 Gece Masalları" adlı bale gösterisini sunacak.

Koreografisini Nugzar Magalashvili'nin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Taviş'in yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nurida'nın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı olan Şah'ın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nurida'nın eğlence düzenlemesini, Şah'ın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.

Eser, 11 Mart Pazartesi günü Büyük Salon'da izleyicilerle buluşacak.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement