Samsunlular Derneği'nden Hamsi Gecesi - Son Dakika
Yerel

Samsunlular Derneği'nden Hamsi Gecesi

Samsunlular Derneği\'nden Hamsi Gecesi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Samsunlular Derneği yaklaşan kongre öncesinde Hamsi Gecesi düzenledi.

15.03.2013 11:12

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Samsunlular Derneği yaklaşan kongre öncesinde Hamsi Gecesi düzenledi.

Çerkezköy Samsunlular Derneği'nde düzenlenen Hamsi Gecesi'ne Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun ile yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın ile Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasiler, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen geceye yaklaşık 250 davetli katılırken, Samsunlular Derneği tarafından hazırlatılan 80 kilo hamsi davetlilere ikram edildi. Hamsinin yanı sıra mısır ekmeği de davetlilerin beğenisine sunuldu. Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri davetlileri tek tek karşılayarak davetlileriyle yakından ilgilendi.

Çerkezköy Samsunlular Derneği tarafından gerçekleştirilen gecede konuşan Dernek Sözcüsü Serhat Köroğlu

"Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, üyeler ve hemşeriler arasında iletişimi kurarlar. Dernekçilik zor iştir. Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Derneğimizin kuruluşunda bulunan, Ekim ayından bu zamana kadar bütün zorlukları üstlenip görev alan başarılı bir şekilde görevini ifa eden değerli arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Geçmişi olmayan toplumların geleceğinin de olamayacağını belirten Köroğlu " Biz birbirimizi tanımak, tanışmak, danışmak ve dayanışma sağlamak için bir araya geldik. Biz geleceğimize sahip çıkmak, geleceğimizi sağlıklı bir şekilde yönlendirmek amacıyla bir araya gelmeye karar verdik. Ekim ayında başlattığımız çalışmalarımızı 5 Kasım tarihinde dernekler masasına vurarak başlattık. Bu bir hizmet yarışıdır. 24 Mart tarihinde kongre gerçekleştireceğiz. Kurucularımızın verdiği hizmeti ve yaptığı çalışmaları yeni yönetim kurulu devam ettirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tüzüğümüzde belirtilen kuruluş amacımız hemşerilerimiz arasında birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek iyi ve kötü günde birbirimize destek ve yanında olmaktır" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik anlayışı içersinde devam eden çalışmaların bir rekabet anlayışı içersinde değil bir kalkınma ve dayanışma içersinde yürümesinin doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Serhat Köroğlu, "Bu bağlamda bu derneğimiz hiçbir derneğe kurum ve kuruluşa rakip yada alternatif değildir. Bilakis yardımcı olmaya tartışmaya, istişare yapmaya doğruyu birlikte bulmaya taliptir. İyi niyetlerle çıktığımız bu yolda başarılı olmamız için ve bizden sonraki nesillere bir yol açabilmek için her şeyden önce sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Birey olarak yapabileceklerimizin sınırlarının farkındayız. Başarı ancak istişareyle alınan kararlarda sesimizin gür çıkması ile elde edebilecektir" açıklamasında bulundu.

Dernek sözcüsünün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever geldi. Samsunluların Türkiye'nin mozaiği olduğunu belirterek, "Herkes gibi bizler de Çerkezköy'e ekmek yemek için geldik. Geldiğimiz günden beri de yediğimiz ekmeğin yanında birçok insanımıza da AŞ ve iş verdik. ÇTSO olarak amacımız bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaktır. Herkesin bildiği gibi ÇTSO seçimlerine adaylığımı açıkladım ve hepinizin desteğini bekliyorum" diyerek düzenlenen gecede emeği geçen herkese teşekkür ederek, konuşmasını fıkra anlatarak tamamladı.

Hamsi Gecesi'nde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'de bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi: "Bu derneğin kuruluş amacındaki ne varsa o yoldan sapmadan siyasi hemşericilik ve başka bir şeye girmeden, kuruluş amacında ne varsa o yolda gitmesini yürekten diliyorum. Yönetimdeki arkadaşların bunu başaracağına inanıyorum. Çerkezköy'de ciddi anlamda faaliyet gösteren dernekler var ama nice dernekler var açıldıktan sonra lokal faaliyetten ileri geçememiştir. Samsunlular'ın Türkiye'nin ve Çerkezköy'ün bağdaştırıcı unsurları olduğuna inanıyorum. Çünkü Çerkezköy'de Samsunlulardan çok var ve asli unsurudur. Çerkezköy'deki barışın huzurun tesis edilmesi adına bu derneğinde önemli görev üstleneceğine inanıyorum. Bu derneğe destek veren herkese teşekkür ediyorum"

Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan davetlilere hamsi ikramında bulunulurken, gecenin sonunda davetliler için yöresel tulum çalındı.

15.03.2013 10: 52: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsunlular Derneği'nden Hamsi Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement