Samur Dağı'na Tırmanış - Son Dakika
Yerel

Samur Dağı'na Tırmanış

Samur Dağı\'na Tırmanış

Hakkari’de üç dağcı, 3235 metre yüksekliğindeki Samur Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdi.

21.05.2015 13:15

Hakkari'de üç dağcı, 3235 metre yüksekliğindeki Samur Dağı'na bir tırmanış gerçekleştirdi.

Hakkari merkezinden araçlarla yola çıkarak Ceylanlı köyü üst bölgesinde kamp yapan üç dağcı, Samur Dağı'nın kuzey rotasını denemek istediler. Önceki gün saat 04.00'te kamp alanını terk eden dağcılar, kuzey rotasının sırt bölgesini ve daha sonra karlı bölgeye giderek zaman zaman tehlikeli ve çok ser kar tabakasından geçmek zorunda kaldılar. 3235 metre yüksekliğinde olan Samur Dağı'nın zirvesine 8 saatte ulaşmayı başaran dağcılar, parkur uzunluğu 13 kilometre olan Samur Dağı zirve tırmanışını inişi ile beraber 12 saatte tamamlayarak akşam şehre geri dönüş yaptılar.

Zirve defterine ikinci defa isimlerini yazdıran Türkiye Dağcılar Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve Tarık Bünyamin Kaya, Hakkari dağlarının dağcılar için her konuda elverişli ve görünmeye değer doğa harikası yerler olduğunu, bu vesile ile tüm dağcılara çağrıda bulundular.

İlk defa Samur Dağı'na tırmanan dağcı Muzaffer Temel ise, zirveye hayran kaldığını ve sporcuların mutlaka bu gibi etkinliklere katılmaları gerektiğini belirtti.

TDF İl Temsilcisi Naci Ertunç, teknik malzemelerin olmayışından dolayı sporcuları bu gibi tehlikeli tırmanışlara getirmemenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyledi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samur Dağı'na Tırmanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement