Dünyanın en büyük turizm fuarlarından, "ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı"nda Şanlıurfa standı açıldı.
Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valiliği, Belediye Başkanlığı, GAP İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, ŞURKAV ve Ticaret Sanayi Odası'nın katkılarıyla oluşturulan,
"Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Amazon mozaikleri" temalı stant yoğun ilgi gördü.
Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen ve Abdulkerim Gök'ün de hazır bulunduğu fuarda, Şanlıurfa stantını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de ziyaret etti.
Vali Güvenç, kente her yıl 1 milyonun üzerinde turistin geldiğini belirterek, "Öyle zannediyorum ki bu fuarda açtığımız stant ve tanıtımla birlikte Almanya'dan Urfa'ya gelen turist sayısı da iki katına çıkacaktır" dedi.
Fuarda, Urfa tanıtım filmlerinin gösteriminin yapıldığını bildiren Güvenç, Şanlıurfa'da kurumlar arasında yakalanan uyumun fuarlarda oluşturulan stantlara da yansıdığını kaydetti.
Fuara, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu da katıldı.
Muhabir: Eşber Ayaydın
Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Şanlıurfa, Berlin Fuarı'nda Temsil Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.