Şanlıurfa'da Değerler Eğitim Paneli - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Değerler Eğitim Paneli

Şanlıurfa\'da Değerler Eğitim Paneli

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, (UİUED) Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Değerler Eğitim Paneli" İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonda yapıldı.

06.04.2013 17:57

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, (UİUED) Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Değerler Eğitim Paneli" İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonda yapıldı.

Panelin açış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Sarmış, Değerler Eğitimi kavramının son bir-iki yıldır yükselen bir kavram olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz aslında eğitim kavramını kullanıyorduk daha çok. Milli Eğitim camiasının çok önemli iki görevi var arkadaşlar. Birisi eğitim diğeri ise öğretim ama maalesef eğitim kavramı son zamanlarda geri planda kalmaya başladı. Herkes konuşurken çok önemli olduğu söylese bile uygulamada öğretim daha çok ön plana çıktı. Özellikle merkezi sistem sınavları dolaysıyla öğretim boyutu çok öne çıkmaya başladı ve eğitimciler olarak bizlerde öğretmenlerde hep bir şeyler öğretmenin çocuklarımızın sınavlara hazırlamanın ve bir üst okula hazırlamanın mücadelesini vermeye başladık. Aslı görevlerimizden olan Milli Eğitim Temel kanunun üzerine basa basa vurguladığı eğitim boyutunu ahlak, kişilik, güzel davranışlar kazandırma boyutunu, ihmal ettik. ve toplumsal olarak bunun bedellerini aslında ödüyoruz. Her gün televizyonlarda, her gün gazetelerin üçüncü sayfa haberleri ile her gün etrafımızda gördüğümüz olaylar aslında eğitimin ne kadar çok faydalı olduğunu bizlere gösteriyor. Acı bir şekilde gösteriyor ama uygulamada eğitimde sanki öğretim anlamına geliyormuş gibi kullanılmaya başlandığı için bir iki yıldır öneminden dolayı dikkat çekme adına değerler eğitimi demeye başladık. İlimizde de özellikle son iki yıldır bu konu üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz."

Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran ise yaptığı konuşmada "Hayrat Vakfı geniş AR-GE ekibiyle ilmi, İslami ve teknolojik birçok çalışma alanında ilk olmayı başarmıştır. Ayrıca vakfımız olarak aylık olarak yayınlanan irfan mektebi, şirin kalem, eğitimde satırbaşı gibi ilmi kültürel dergilerle toplumumuza hizmet vermektedir. Kişisel gelişim yanında toplumsal gelişimi de önceleyen vakfımız eğitim öne alan bakış açısıyla yurt ve dünya çapında kadın-erkek, çocuk-genç her yaştan insana eğitim programları organize etmekte ve binlerce talebin yetişmesinde katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Panelin bitiminden sonra Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Sarmış katılımcılara birer plaket takdim ettikten sonra panel sona erdi.

Değerler Eğitim Paneline Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Sarmış, (UİUED) Uluslararası Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yankın, Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Değerler Eğitim Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement