Şanlıurfa'daki Sel - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'daki Sel

Bozova ilçesinde sele kapılarak yaşamını yitiren Rahime Aslan'ın (20) cenazesi toprağa verildi.

27.10.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozova ilçesinde sele kapılarak yaşamını yitiren Rahime Aslan'ın (20) cenazesi toprağa verildi.

Sinekli köyü yakınlarında sabah saatlerinde köylüler tarafından arazide bulunan Aslan'ın cesedi, Bozova Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Burada ambulansa konulan Aslan'ın cenazesi, Atgüden köyüne getirildi.

Hz. Ebubekir Sıddık Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Aslan'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Aslan'ın ailesi ve akrabaları ile Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu katıldı.

Bu arada dün sele kapılan 2 kadının içerisinde bulunduğu otomobil de sabah saatlerinde bulunduğu yerden çıkarıldı.

Öte yandan bölgede dün geceye kadar aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Bozova-Suruç yolunun bazı bölümleri hasar gördü. Ekipler, yer yer çökmelerin meydana geldiği güzergahta önlem aldıktan sonra araçların geçişine kontrollü olarak izin verdi.

-Bozova Kaymakamı Öztürk-

Bozova Kaymakamı Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün meydana gelen sel felaketinde kaybettiğimiz 2 vatandaşımızı bugün defnettik" dedi.

İlçedeki iki köyde sel nedeniyle hasar meydana geldiğini aktaran Öztürk, hasarın yerleşim yerlerinin çevresindeki yollarda tahribata yol açtığını ifade etti.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin iş makineleriyle çalışma yürüttüğünü aktaran Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin de hasar tespitine yönelik çalışmalara başladığını kaydetti.

Bozova ilçesine bağlı Atgüden köyünde oturan ve kız istemek amacıyla Sinekli köyüne gidenleri taşıyan araç dün sele kapılmış, suda kaybolan 2 kadın hayatını kaybetmişti.

Aynı olayda yaşamını yitiren Meliha Aslan'ın (62) cenazesi daha önce toprağa verilmişti.

Muhabir: Eşber Ayaydın/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement