Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Yaz spor okulları devam ediyor.

09.08.2014 10:46

Siverek ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulları devam ediyor.

Gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi veren İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sergi, yaz okullarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Sergi, 6 farklı branşta kurslar açtıklarını belirterek,  "Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, tüylü top ve bisiklet kursumuz devam ediyor. Şu ana kadar kurslarımıza 850 kişi kayıt yaptırmış durumda. Kurslara katılan çocuklara kurum olarak forma, şort ve şapka hediye ediyoruz.  Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek kurslarımız, 5–18 yaş arası çocuklara yöneliktir" dedi.

Çöplerin taşınması talebi

Siverek ilçesinde vatandaşlar çöp toplama merkezinin başka yere taşınmasını istiyor.

Siverek-Diyarbakır karayolunun 7'nci kilometresinde bulunan şehir çöplüğünün çevre kirliliğine ve trafik kazalarına neden olduğunu öne süren Selimpınar Mahallesi sakinleri söz konusu alanın başka yere kaydırılmasını talep ediyor.

Selimpınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tanış, Siverek'in nüfus bakımından Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi olduğunu belirterek, ilçe merkezine çok yakın bir konumdaki alanın buradan kaldırılması gerektiğini savundu.

Çöp toplama alanının aktif olarak kullanıldığını ifade eden Tanış, "Bu çöplük bizi çok rahatsız ediyor ve vatandaşlarımıza çok büyük zararlar veriyor. Diyarbakır Şanlıurfa yolu da buradan geçiyor, çöpler yakılıyor burada çöpün dumanından kaç kez trafik kazaları oldu. Çıkan yangından dolayı çöpün karşındaki iki köyün ekinleri zarar gördü. Mahalle sakinleri bu dumandan dolayı evlerinde oturamaz oldu. Bir an önce bu çöplüğün buradan kalkmasını istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri de çöpün kendilerini rahatsız ettiğini söyleyerek yetkililerin bu konuyu biran önce çözmeleri gerektiğini söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement