Şaphane'de "Toplum Sağlığı Merkezi" Talebi - Son Dakika
Yerel

Şaphane'de "Toplum Sağlığı Merkezi" Talebi

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, ilçede üniversite öğrencileri için toplum sağlığı merkezi kurulmasını istedi.

10.11.2012 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, ilçede üniversite öğrencileri için toplum sağlığı merkezi kurulmasını istedi.

Kütahya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş'ı makamında kabul eden Yeşildeniz, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören bin 50 öğrenci için ilçede toplum sağlığı merkezi kurulmasını talep etti.

Aile hekimlerinin muayene sayısının 100'ü geçmediğini belirten Yeşildeniz, şöyle konuştu:

"İlçemizde 2012-2013 öğretim yılında son kayıtlarla öğrenci sayısının bin 50'yi bulması nedeniyle hasta miktarında artış olmuştur. Şaphane ilçesinin eski bir yerleşim olması, misafir hasta miktarlarındaki artış nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi'nde yoğunluk yaşanmaktadır. Burasının iyileştirilmesi, ambulans ve ek binanın mutlaka sağlanması gerekmektedir."

Dr. Altaş da Şaphane Toplum Sağlığı Merkezi'nin temizlik bakımından iyi durumda olduğunu, ancak fiziki yetersizlik tespit ettiklerini bildirdi.

Ziyarette, Şaphane Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Murat Karateke ve Dr. Bahar İnce ile Aile Hekimi Dr. Hakan Öz hazır bulundu.

Dr. Altaş, daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi'nde inceleme yaptı.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şaphane'de 'Toplum Sağlığı Merkezi' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement